Mer

  2010s beste politiske karikatur

  2010s beste politiske karikatur kommer fra John Darkow (Columbia Daily-Tribune). Karikaturen ble kåret til ukas beste i uke 10 (28. februar – 6. mars).

  Siden februar (minus noen uker i sommer) har undertegnede plukket ut ukas beste politiske karikatur, først på Who Gets What, deretter her på amerikanskpolitikk.no.

  Hver lør­dag har jeg lagt ut det som i mine øyne har vært ukas beste po­li­tiske ka­ri­ka­tur. Beslutningen har jeg tatt etter først å ha klik­ket meg igjen­nom di­verse ukes­over­sik­ter og etter å ha sjek­ket de ny­este teg­nin­gene til de siste ti årenes Pu­lit­zer­pris­vin­nerne.

  Fellesnevneren for ukesvinnerne er at de på en treffende, morsom og ikke altfor missvisende måte beskriver en sentral hendelse i amerikansk politikk. En god politisk karikatur trekker ut essensen av en debatt eller hendelse, og framstiller det politiske ordskiftet på en humoristisk måte.

  Kåringene av ukas beste politiske karikatur fortsetter selvsagt i 2011!

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også