Mer

  START snart?

  Jeg skrev et innlegg om kampanjen for å stoppe START-avtalen for tre uker siden. På det tidspunktet (29. november) kunne det spores en nedadgående kurve over sannsynligheten for at START-avtalen skulle ratifiseres innen utgangen av 2010, og ratifikasjon ble gitt en sjanse på 32% på Intrade.com. Siden den tid har ting endret seg, og søndag kveld ga markedet på Intrade ratifisering en sjanse på 99%.

  Senatet nedstemte lørdag et endringsforslag (amendment) fra Senator John McCain (R-AZ) som søkte å fjerne språk fra forordet som erkjenner forholdet mellom offensive og defensive våpen. Senator McCain mente formuleringen vil svekke USAs missilforsvar.

  Søndag kveld norsk tid var fokuset på «The Risch Amendment» foreslått av Senator James Risch (R-ID), som ville inkludere det følgende i forordet: «inter-relationship between non-strategic and strategic offensive arms», noe som kunne ha sendt avtalen tilbake til forhandlingsbordet. Endringen ble nedstemt 32-60.

  Senatet debatterer START-avtalen videre på mandag. Du kan lese lovteksten her. Det blir spennende å se hva utfallet av at republikanernes leder i Senatet Mitch McConnell (KY) nå er i mot avtalen…

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også