Mer

  Michael Bloomberg stiller ikke som uavhengig presidentkandidat i 2012

  New Yorks borgermester Michael Bloomberg (Meet the Press, 12. desember 2010)

  New Yorks uavhengige borgermester Michael Bloomberg var gjest på gårsdagens Meet the Press. Folk som er litt for opptatt av politikk (skyldig) har lenge fundert på om Bloomberg kunne komme til å dra en Anderson eller Perot (uavhengige presidentkandidater i henholdsvis 1980 og 1992).

  I intervjuet med David Gregory hadde ikke Bloomberg stort annet enn lovord for President Obama. Han ba venstresidens motstandere av skattekutt-kompromisset om å prøve å se tingene i et litt lengre tidsperspektiv, og han fokuserte på behovet for å skape jobber i det private næringsliv (ved å vise til hva han har fått til i New York City).

  Gregory stilte selvsagt også et par ”2012-spørsmål”, og her er essensen av Bloombergs svar:

  I’m not going to run for president. … I’ve got a great job. I’m going to finish out my 1,100 and whatever number of days it is left to go, and I’ll leave the politics to the experts. … I’m not looking at the possibility of running. … No way, no how.

  Det er naturligvis helt vanlig at potensielle presidentkandidater benekter at de planlegger å stille helt til de faktisk lanserer sitt kandidatur, men Bloomberg hadde ikke engang et lurt smil eller et glimt i øyet i denne delen av intervjuet. Ingenting med Bloombergs Meet the Press intervju vitner om at han kommer til å stille som uavhengig presidentkandidat i 2012.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også