Mer

  Mediapirk: Alf Ole Ask om Sarah Palins base

  I dagens Aftenposten (13. desember, s.12) skriver Alf Ole Ask følgende:

  For Palin vil støtte fra [Franklin] Graham være viktig for å utvide hennes base.

  Billy Graham er en kristenevangelisk sørstats baptist, og er USAs mest berømte evangelist. Han ble berømt gjennom sine taler på radio og TV, og etter hvert fikk han et kjent navn også utenfor landets grenser. På grunn av sin status har han blant annet fungert som en «spirituell rådgiver» for amerikanske presidenter helt tilbake til Harry S. Trumans tid. Sønnen Franklin Graham har nå tatt over stafettpinnen.

  Palins base består i all hovedsak av kristenkonservative velgere. Selv om (Billy, og til dels Franklin) Graham er respektert også utenfor kristne kretser, er det ikke akkurat et frieri til velgere utenfor Palins base å omgås Graham. Det er strengt tatt mer en bekreftelse av Palins kjerneverdier, enn et tegn på at hun har mer å tilby.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også