Mer

  Mediapirk: Alf Ole Asks sammenligning av Obama og Clinton

  I dagens Aftenposten (10. desember, Kulturdelen, s. 3) skriver Alf Ole Ask om President Obamas skattefloke. Oppsummeringen av saken er grei nok, helt til den første setningen i artikkelens siste avsnitt:

  Obama vil da være i samme situasjon som Bill Clinton var to år inn i sin første presidentperiode.

  Obama står ikke i samme situasjon som Clinton gjorde i 1994. I 1994 kunne Clinton spille på at republikanerne kontrollerte både Representanenes hus og Senatet. Demokratene har derimot flertall i Senatet også etter årets filleristing i mellomvalgene. Narrativet om Det hvite hus vs. Kongressen som fungerte så godt for Clinton kan dermed ikke stakes ut på samme måte for Obama.

  Obamas situasjon ved utgangen av 2010 og Clintons situasjon i desember 1994 har sine likhetstrekk, men det finnes også sentrale forskjeller.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også