Mer

  President Obama har skrevet barnebok

  For de av dere som ikke har fått det med dere, så har altså President Obama skrevet en barnebok (illustrert av Loren Long). Boka har tittelen Of Thee I Sing: A Letter to my Daughters, og er en hyllest til tretten banebrytende amerikanere og til idealene som har vært med på å forme USA.

  Amerikanske presidenter har tidligere gitt ut bøker mens de har sittet i Det hvite hus, men dette er altså den første barneboken skrevet av en amerikansk president på en god stund. Man kan trygt si at President Reagans bok fra 1984 var i en annen sjanger: Abortion and the Conscience of the Nation.

  De tretten som fremheves i Obamas bok er Georgia O’Keefe, Albert Einstein, Jackie Robinson, Sitting Bull, Billie Holiday, Helen Keller, Maya Lin, Jane Adams, Dr. Martin Luther King, Neil Armstrong, Cesar Chavez, Abraham Lincoln og George Washington. Det er mulig Sitting Bull hadde snudd seg i grava dersom han hadde hørt seg selv beskrevet som en «amerikaner.»

  Jeg har ikke tenkt til å si stort om dette prosjektet, annet enn at det viser at presidenten er en skriveglad mann som ikke har tenkt til å la presidentembetet sette en stopper for pennen. Kokebok neste?

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også