Mer

  30 sekunder: Illinois, Mark Kirk (R) vs. Alexi Giannoulias (D)

  I Illinois kjemper republikaneren Mark Kirk og demokraten Alexi Giannoulias om å fylle President Obamas tidligere sete i Senatet. Dagen før valgdagen er det fortsatt jevnt. I følge Real Clear Politics’ gjennomsnitt er stillingen 43.8-41 i Kirks favør, mens Five Thirty Eight favoriserer Kirk i størrelsesorden 68-32. Jeg har tatt en titt på valgkampvideoene.

  Kirk (inkludert NRSC) har sluppet 16 klipp, mens Giannoulias (inkludert DSCC) har sluppet 15.

  Hva er budskapet i Kirks 16 klipp?

  Positive ting: Mr. Independent Mark Kirk, født og oppvokst på landet, jobber først og fremst for Illinois, og jobber gjerne med demokrater for å oppnå resultater. Kirk har tjue år bak seg i militæret, og har tjenestegjort i Irak, Kosovo og Afghanistan. Han har kuttet skatter og beskriver seg som en ”fiscal conservative.” Motto: ”Spend Less, Tax Less, Borrow Less.”

  Negative ting: Alexi Giannoulias er for liberal og uansvarlig for å representere Illinois i Washington. Han er en løgnaktig pappagutt fra Chicago som du ikke kan stole på, og han sier hva som helst for å vinne. Giannoulias har lånt penger til gangstere, han vil øke skattene, og han har bånd til BP-lobbyister.

  Stilistisk sett knytter Kirks klipp Giannoulias til Blagojevich, Tony Rezko, diverse mafiabosser og Obama.

  Hva er budskapet i Giannoulias 15 klipp?

  Positive ting: President Obama støtter Alexi Giannoulias. Giannoulias vil skape jobber, bedre vilkår for studenter, og kutte skatter—og moren hans støtter han. Hun står også bak det som må være et av valgkampens minst overbevisende argument: ”I know I’m his mother, but, I know he’d be a Senator the state would be proud of.”

  Negative ting: Mark Kirk har løyet om sin militærtjeneste og har stemt nei til skattekutt for middelklassen. Til og med mottoet hans er en løgn, og Illinois er ikke hans først prioritet. Kirk var Bushs mann, og med sine tjue år i Washington har Kirk vært med på å skape problemene landet nå sliter med. Artig one-liner fra en velger: ”I would not trust him [Kirk] with my left shoe.”

  Stilistisk sett knytter Giannoulias Kirk til President Bush, og hamrer inn at Kirk har løyet og skrytt på seg ting i forbindelse med sin tid i militæret.

  Hovedinntrykket er skittkastingen som overdøver resten av budskapet. Giannoulias støtter Obamas agenda, mens Kirk vil ta landet, og Illinois, i en annen retning.

  Se samtlige klipp nedenfor.

  Fra Kirk (og NRSC):

  «Mr. Independent»

  «Leadership for Illinois»

  «Reckless»

  «Truth»

  «Risky»

  «Two Candidates»

  «Stand»

  «Deficit Hawk»

  «Thoughtful»

  «Her Debt»

  «Never Recover»

  «Kidding»

  «Familias»

  NRSC: «Tax Increase»

  NRSC: «The Dog Ate My Homework»

  NRSC: «He’d Make Tony Soprano Proud»

  Fra Giannoulias (og DSCC):

  «Heart»

  «The Choice: Ethics»

  «Heroes»

  «Peace of Mind»

  «Details»

  «Standing Up for Jobs»

  «My Left Foot»

  «Fact»

  «Tough»

  «More»

  «Unfit»

  «What Happens»

  «Struggle»

  DSCC: «Independent»

  DSCC: «Honor»

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også