Mer

  30 sekunder: California, Carly Fiorina (R) vs. Barbara Boxer (D)

  I California kjemper republikaneren Carly Fiorina mot den sittende demokratiske Senatoren Barbara Boxer. Dagen før valgdagen er det meget jevnt. I følge Real Clear Politics’ gjennomsnitt er stillingen 48-43.7 i Boxers favør, mens Five Thirty Eight favoriserer Boxer i størrelsesorden 95-5. Jeg har tatt en titt på valgkampvideoene.

  Fiorina (inkludert NRSC) sluppet 10 klipp, mens Boxer (inkludert DSCC) har sluppet 8.

  Hva er budskapet i Fiorinas 10 klipp?

  Positive ting: Carly Fiorina startet som sekretær og endte opp som CEO av Hewlett Packard. Hun er lei av Washington, D.C.—akkurat som resten av California. Washington må slutte å kaste bort skattebetalernes penger, men skal man endre Washington, må man velge inn nye politikere. Fiorina vil jobbe for California—selv om hun må jobbe med demokrater. ”Small business” skaper jobber. Motto: ”When bickering ends, solutions begin.”

  Negative ting: Barbara Boxer har vært 28 år i Washington, og hun er en arrogant kjerring det er på høy tid at velgerne sender hjem igjen til California. Hvis Boxer blir, forandres ingenting. Boxer mener klimaendringer representerer en nasjonal sikkerhetstrussel. Andre negative ting: Washington, økte skatter, og budsjettunderskudd. Motto: ”Terrorism kills, and Barbara Boxer’s worried about the weather?”

  Stilistisk sett bruker Fiorina gjennomgående den samme bakgrunnsmusikken: en illevarslende melodi når Boxer omtales, og lysere og lystigere toner når Fiorina omtales.

  Hva er budskapet i Boxers 8 klipp?

  Positive ting: Barbara Boxer støttes av President Obama. Boxer har beskyttet Californias interesser i Washington, D.C., og det vil hun fortsette med hvis hun får fornyet tillit. Boxer vil jobbe for amerikanske arbeidsplasser, og satsning på fornybar energi kan skape nye arbeidsplasser og produkter ”Made in America.”

  Negative ting: Carly Fiorina kastet 30 000 mennesker ut i arbeidsledighet når hun var sjef for HP. Hun bryr seg ikke om arbeidsfolk, og støtter ”outsourcing” der det er lønnsomt. HP overførte mange arbeidsplasser til Kina, og produktene deres bærer stemplet ”Made in China.” Fiorina støttes av Palin og er for ekstrem for California. Hennes visjon vil sette Medicare og Social Security i fare. Motto: ”Carly Fiorina: Outsourcing jobs. Out for herself.”

  Stilistisk sett er det mye fokus på Fiorinas penger og tid som HP sjef, mens Boxer framstiller seg selv om en omtenksom beskytter av Californias arbeidsfolk.

  Hovedinntrykket er at Fiorina knytter Boxer til alt det som er galt med Washington, D.C.—og at det er på tide å sende henne hjem. Boxer beskriver derimot Fiorina som en kald forretningskvinne som ikke bryr seg om arbeidere og som gjerne sender jobber utenlands hvis det lønner seg.

  Se samtlige klipp nedenfor.

  Fra Fiorina (og NRSC):

  «Something Done»

  «Sir»

  «Jobs»

  «Work»

  «Safe»

  «Day»

  «Label»

  «Buck»

  «Bickering»

  NRSC: «Nothing Will Change»

  Fra Boxer (og DSCC):

  «Made in America»

  «Outsourcing»

  «Precisely»

  «Glass»

  «Workers»

  «Out of Touch»

  «Contra Nosotros»

  «Fighting for Jobs»

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også