Mer

  30 sekunder: Washington, Dino Rossi (R) vs. Patty Murray (D)

  I Washington kjemper republikaneren Dino Rossi mot den sittende demokratiske Senatoren Patty Murray. Snaue to dager før valget er det nærmest dødt løp. I følge Real Clear Politics’ gjennomsnitt er stillingen 47.7-47.7, mens Five Thirty Eight favoriserer Murray i størrelsesorden 81-19. Jeg har tatt en titt på valgkampvideoene.

  Per dags dato (31. oktober) har Rossi (inkludert NRSC) sluppet 9 klipp, mens Murray (inkludert DSCC) har sluppet 17.

  Hva er budskapet i Rossis 9 klipp?

  Positive ting: Dino Rossi er en del av løsningen på problemene i Washington, D.C.: Han vil forandre hovedstaden, og dermed redde Amerika. Han er forøvrig i mot alt Murray og demokratene har presset igjennom Kongressen.

  Negative ting: Patty Murray er en del av problemet. Hun har vært 18 år i Washington, D.C.—og det er lenge nok. Hun har mottatt penger fra lobbyister, og har stemt for alt Obama har foreslått. Andre negative ting: Obamacare, bailouts, og stimulus. Motto: “Patty Murray says she works for Washington. The question is, which one?”

  Stilistisk sett stiller Rossi i blå dresskjorte uten slips, og viser klipp av Murray iført kvinnelige politikeres arbeidsantrekk: pantsuiten.

  Hva er budskapet i Murrays 17 klipp?

  Positive ting: Patty Murrays første prioritet er at folk har en jobb å gå til. Murray støtter Boeing-arbeidere og krigsveteraner, og de støtter også henne. Middelklassen trenger hjelp, og Patty Murray har sørget for skattekutt for middelklassen og sørget for å hjelpe de som trenger det mest. Motto: ”Helping people. Solving problems.”

  Negative ting: Dino Rossi er Wall Streets beste venn. Rossi prioriterer lobbysiters interesser framfor arbeidsfolkets hjemme i Washington, og bryr seg ikke om Boeing-arbeiderne. Ikke nok med det, men Rossi vil kutte minstelønna. Dino Rossi vil også skru tilbake tiden når det gjelder kvinners reproduktive rettigheter. Motto: ”Dino Rossi. Not on Our side.”

  Stilistisk sett benytter Murray kjenningsmelodien til TV-serien Mad Men i et av klippene som angriper Rossi. Hun stiller for øvrig aldri opp i pantsuiten hun ikler seg i Washington, D.C., og viser klipp av Rossi iført dress og slips når han angripes.

  Hovedinntrykket er at Murray går til valg på det hun har gjort for arbeidsfolket i hjemstaten, mens Rossi går til valg ved å angripe det Murray og demokratene har vedtatt de siste par årene.

  Se samtlige klipp nedenfor.

  Fra Rossi (og NRSC):

  «Wisely»

  «Who Wrote the Bill?»

  «Which One?»

  «Misery»

  «Part of the Problem»

  «Yesterday»

  «Changed»

  NRSC: «Transformation»

  NRSC: «More»

  Fra Murray (og DSCC):

  «Best Friends»

  «American Jobs»

  «Middle Class»

  «Repeal»

  «Airbus»

  «Boeing»

  «Never Forgotten»

  «Compare»

  «Fairchild»

  «Wenatchee»

  «Trust»

  «Gambling»

  «For Himself»

  «No Wonder»

  DSCC: «Why?»

  DSCC: «Trust»

  DSCC: «Profits»

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også