Mer

  Mediapirk: Møller Solheim er fortsatt svak for Obama

  Erik Møller Solheim, forfatter av En stemme for Obama, demonstrerer i et intervju med Aftenposten at han fortsatt er svak for Obama:

  Et punkt Obama har endret seg på etter valgkampen, er at han har lagt seg på en samhandlingslinje i forhold til Republikanerne, mener journalisten.

  – Nå viser det seg at den linjen ikke har vært så effektiv. Republikanerne spenner bare bein på alt han gjør når han prøver å rekke ut hånden. Obama har kanskje ikke vært tydelig nok på enkelte ting, fordi han har vært redd for å forsure det politiske klimaet ytterligere, sier Møller Solheim.

  I likhet med demokratiske valgkampstrateger trekker Møller Solheim fram at Obama har fått til mye bra i de to siste årene, men at han

  kanskje [har] vært litt dårlig til å kommunisere dette til velgerne, og det er overraskende.

  Kort oppsummert: Obama ville samarbeide, men republikanerne nektet. Obama fikk allikevel til mye, men har ikke kommunisert dette godt nok.

  Om ikke annet er det fint at vi har Møller Solheim til å representere demokratenes talking points på norsk – for de av oss som ikke måtte ha fått de med oss på engelsk.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også