Mer

  Mediapirk: Møller Solheim er fortsatt svak for Obama

  Erik Møller Solheim, forfatter av En stemme for Obama, demonstrerer i et intervju med Aftenposten at han fortsatt er svak for Obama:

  Et punkt Obama har endret seg på etter valgkampen, er at han har lagt seg på en samhandlingslinje i forhold til Republikanerne, mener journalisten.

  – Nå viser det seg at den linjen ikke har vært så effektiv. Republikanerne spenner bare bein på alt han gjør når han prøver å rekke ut hånden. Obama har kanskje ikke vært tydelig nok på enkelte ting, fordi han har vært redd for å forsure det politiske klimaet ytterligere, sier Møller Solheim.

  I likhet med demokratiske valgkampstrateger trekker Møller Solheim fram at Obama har fått til mye bra i de to siste årene, men at han

  kanskje [har] vært litt dårlig til å kommunisere dette til velgerne, og det er overraskende.

  Kort oppsummert: Obama ville samarbeide, men republikanerne nektet. Obama fikk allikevel til mye, men har ikke kommunisert dette godt nok.

  Om ikke annet er det fint at vi har Møller Solheim til å representere demokratenes talking points på norsk – for de av oss som ikke måtte ha fått de med oss på engelsk.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også