Mer

  30 sekunder: Kentucky, Rand Paul (R) vs. Jack Conway (D)

  I Kentucky kjemper den Tea Party-støttede republikaneren Dr. Rand Paul i medvind mot demokraten og Kentuckys nåværende Attorney General Jack Conway. Ifølge Real Clear Politics’ gjennomsnitt (27. oktober) er stillingen 48.5-41.5 i Pauls favør, mens Five Thirty Eight (27. oktober) rangerer Paul som favoritt i størrelsesorden 96-4. Jeg har tatt fram AeroPressen og sett igjennom kampanjevideoene.

  Per dags dato (27. oktober) har Paul (inkludert NRSC) sluppet 11 valgkampvideoer, mens Conway (inkludert DSCC) har sluppet 16.

  Hva er budskapet i Pauls 11 klipp?

  Positive ting: Paul er konservativ, kristen, pro-life, og han støttes av Sarah Palin. Dr. Rand Paul bryr seg om Kentucky, og vil ta seg av Kentucky akkurat som han tar seg av pasientene sine. Paul vil ikke bare representere Kentucky i Washington, han vil også være en beskytter av ”Kentucky values.” Pauls fengende slogan bør også nevnes: ”I’m Rand Paul, a physician, not a career politician…”

  Negative ting: Jack Conway støtter Obama og Pelosis radikale agenda. Conway er forøvrig en uredelig person som sier hva som helst for å vinne. Andre negative ting: Bailouts og Obamacare.

  Stilistisk sett stiller Paul ofte opp i legeuniformen sin og spiller på det faktum at han som lege vet hva som må til for å fikse og ordne ting. Paul bruker for øvrig en Obama imitator i ett av klippene, og dette forsøket på humor virker litt desperat, og på kanten til det uredelige.

  Hva er budskapet i Conways 16 klipp?

  Positive ting: Jack Conway lover å være hard mot de harde, og at han tar narkotikaproblematikken på alvor. Conway støttes av politiet og NRA. Conway har spart skattebetalerne penger og vil kutte skatter for Kentucky i Washington. Han vil jobbe for Kentucky, og vil ikke nøle med å samarbeide med Republikanere. Jobber er prioritet nummer én.

  Negative ting: Rand Pauls ideer. Rand Pauls planer. Rand Pauls ”tro.” Rand Pauls prioriteringer. Paul vil at folk skal betale mer for Medicare! Paul er ikke fra Kentucky, han forstår ikke Kentucky, og han respekterer ikke Kentucky! Andre negative ting: Bailouts.

  Stilistisk sett stiller Conway i motsetning de aller fleste andre mannlige politikere opp i slips i nærmest samtlige av sine valgkampvideoer. Det er også påtagelig hvor ofte han har med seg politifolk i klippene. Conway spiller «tough on crime»-kortet igjen og igjen. Til slutt bør det nevnes at Conway med kampanjevideoen «Why?» har levert inn en meget god søknad til kongressvalgkampens mest uredelige stykke politiske reklame (link gjerne til andre forslag i kommentarfeltet).

  Hovedinntrykket av reklamefilm-valgkampen mellom Paul og Conway er at sistnevnte er langt mer negativ enn førstnevnte. Conway spiller min-motstander-er-en-gærning kortet mens Paul binder Conway til Washington og Obamas agenda.

  Se samtlige klipp nedenfor.

  Fra Paul (og NRSC):

  «Fighting Back»

  «Helping Hand»

  «Bluegrass Values»

  «Jack Conway’s Stamp of Approval of Obama»

  «A Doctor I Can Trust»

  «Saving Social Security and Medicare»

  «Gift of Sight»

  «Rand’s Plan»

  «Jack Conway False Witness»

  NRSC: «Jockey Jack»

  NRSC: «Change the Subject»

  Fra Conway (og DSCC):

  «Rand’s $2,000 Medicare Deductible»

  «Rand Paul’s Sales Tax»

  «Rand Paul is Soft on Crime»

  «He Doesn’t Know Us»

  «Darn Good»

  «Fighter»

  «Results»

  «Truer Man»

  «The Game»

  «Common Sense»

  «Wendell’s Choice»

  «Again»

  «Why?»

  «Hurting»

  DSCC: «Two Thousand Dollars»

  DSCC: «No Respect»

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også