Mer

  Mediapirk: Dagens Næringslivs «tette senatsvalg»

  I en artikkel av Morten Ånestad i Dagens Næringsliv (26. oktober, s. 33) vises det i dag et USA-kart med åtte uthevede delstater under overskriften «Tette senatsvalg,» etterfulgt av denne teksten:

  I åtte stater er duellene om plassene i senatet spesielt spennende.

  Hvilke stater nevner Morten Ånestad? Delaware, Pennsylvania, West-Virginia, Illinois, Colorado, Nevada, Washington, og California.

  Sju av disse statene klassifiseres av Real Clear Politics (RCP) som «toss ups»–det vil si stater der utfallet fortsatt er helt åpent. I sammenligning med disse jevne senatsvalgene er derimot ikke utfallet i Delaware særlig spennende. RCPs gjennomsnitt av meningsmålinger viser 54-36.8 i Coons favør, mens Five Thirty Eight favoriserer Coons i størrelsesorden 100-0!

  DN kan godt synes Christine O’Donnells politiske skjebne er spesielt spennende, men det blir tullete å nevne valget i Delaware på samme liste som de nevnte toss up-statene.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også