Mer

  30 sekunder: Nevada, Sharron Angle (R) vs. Harry Reid (D)

  I Nevada kjemper demokratenes Senatsleder Harry Reid sin livs kamp mot den Tea Party-støttede republikaneren Sharron Angle. I følge Real Clear Politics’ gjennomsnitt (25. oktober) er stillingen 47-46.3 i Angles favør. Five Thirty Eight (24. oktober) rangerer Angle som favoritt i størrelsesorden 68-32. Jeg har tatt en titt på reklamefilmene.

  Per dags dato (24. oktober) har Angle (inkludert NRSC) sluppet 14 reklamefilmer (og tilsynelatende trukket denne), mens Reid (inkludert DSCC) har sluppet 28 (!).

  Hva er budskapet i Angles 14 klipp?

  Positive ting: Arizonas immigrasjonslov og Social Security. Oppsummerende Reagansk motto: «Government is not the solution to our problems, government is the problem. We the people are the solution.»

  Negative ting: Harry Reid støtter opp om illegale innvandrere. Derav mottoet: «Harry Reid: The best friend an illegal alien ever had.» Reid har blitt rik i Washington, og han må ha solgt sjela for å få til det. Harry Reid vil forøvrig øke skattene (han har stemt 300 ganger for økte skatter!), og han bryr seg ikke om Nevadas problemer. Andre negative ting: forholdet mellom Reid, Pelosi og Obama, Washington og bailouts.

  Stilistisk sett er det mye skummel musikk i bakgrunnen når Harry Reid omtales. Her er det svartmaling på grensen til skremselspropaganda som gjelder, og man sitter nesten og venter på at Reid skal bryte ut i ond latter mens han klapper katten han har på fanget.

  Hva er budskapet i Reids 28 klipp?

  Positive ting: Harry Reid har reddet jobber, og han kan bruke lederstillingen sin i Senatet til det beste for Nevada. Helsereformen har gjort livet lettere for folk flest, og satsning på alternativ energi skaper nye jobber i Nevada.

  Negative ting: Sharron Angle er for ekstrem for Nevada. Sharron Angle er for ekstrem for Nevada. Sharron Angle er for ekstrem for Nevada. Angle lyver i sine angrep på Reid, og lyver også om hva hun egentlig står for, og ville i primærvalget fjerne Utdanningsdepartementet (Department of Education), og kutte i Medicare og Social Security. Motto: «Sharron Angle. Just too extreme.»

  Stilistisk sett viser Reid mange enkeltskjebner, og lar ulike mennesker fortelle hvorfor han er å foretrekke framfor Angle. Det er forøvrig interessant å nevne at president Obama ikke nevnes med ett eneste ord.

  Hovedinntrykket er at begge kandidater angriper motstanderen mer enn de informerer om hva de selv står for, selv om dette gjelder for en større andel av Angles klipp enn for Reids. Angle har forøvrig skumlere musikk i bakgrunnen enn Reid.

  Se samtlige klipp nedenfor.

  Fra Angle (og NRSC):

  «300»

  «Big Clue»

  «Real World»

  «At Your Expense»

  «Social Security»

  «Please Stop»

  «Faces»

  «Public Servant»

  «Best Friend»

  «Right Here, Right Now»

  «Wipeout»

  «Love Triangle»

  «Harry vs. You»

  NRSC: «Trillion»

  Fra Reid (og DSCC):

  «Wild»

  «Just Too Extreme»

  «Nothing»

  «A Better Choice for Norhern Nevada»

  «A Better Choice for Southern Nevada»

  «Sen. Reid Saved Thousands of Nevada Education Jobs»

  «Extreme & Dangerous Education Agenda»

  «Sharron Angle Plans to Eliminate Social Security and Medicare»

  «Worse»

  «Staying in Business»

  «Spoiled»

  «Sharron Angle Wouldn’t Fight For Nevada Jobs»

  «Kidding»

  «I Don’t Think So»

  «Barbara’s Story»

  «Katherine Duncan»

  «Linda Ellen»

  «Ron Nelsen»

  «Solar»

  «Geothermal»

  «Right Direction»

  «Background Checks»

  «Over the Line»

  «Broken Promise»

  «400 Miles»

  «Domestic Violence»

  «Yucca»

  DSCC: «Boxer»

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også