Mer

  30 sekunder: Pennsylvania, Pat Toomey (R) vs. Joe Sestak (D)

  I Pennsylvania kjemper republikaneren Pat Toomey mot demokraten Joe Sestak. I følge Real Clear Politics’ gjennomsnitt (22. oktober) er stillingen 46.3-43.5 i Toomeys favør, mens Five Thirty Eight (21. oktober) rangerer Toomey som favoritt i størrelsesorden 84-16. Jeg har sett igjennom Toomey og Sestaks reklamefilmer.

  Per dags dato (22. oktober) har Toomey (inkludert NRSC) sluppet 15 reklamefilmer, mens Sestak (inkludert DSCC) har sluppet 10.

  Hva er budskapet i Toomeys 15 klipp?

  Positive ting: Pat Toomey er en tidligere “small business”-eier som har skapt jobber i Pennsylvania. Han setter prinsipper over partilydighet. Barna hans støtter ham, og det gjør også en mann som har støttet demokratene i hele sitt liv! Toomey bryr seg om Pennsylvania og prioriterer jobber, og vil få en slutt på Washingtons ”ekstreme ett-partistyre.” Toomey bryr seg om pasienters rettigheter og mottoet er ”More jobs, less government”.

  Negative ting: Sestak er en god mann, men han forandret seg etter at han kom til Washington. Toomey klager på for mye gjeld, og for få jobber. Andre negative ting: Cap & Trade, bailouts, stimulus, “government run health care”, skatter, og Wall Street. Toomey har mange fengende on-linere: ”Say it ain’t so, Joe” (selv om denne vel strengt tatt er Sarah Palins), “That’s Liberal. That’s Joe Sestak”, og ”There’s left, there’s far left, and then there’s Joe Sestak.”

  Stilistisk stiller faktisk Toomey opp i slips–selv når han sprader rundt på arbeidsplasser. Pelosi og Obama vises i bakgrunnen på ett av klippene. Sett under ett er tonen mer negativ enn positiv, og Toomeys budskap leveres uten humor eller glimt i øyet.

  Hva er budskapet i Sestaks 10 klipp?

  Positive ting: Sestak er en krigsveteran som vil jobbe for Pennsylvania uten å bøye seg for det partisjefene måtte mene. Sestak vil kutte middelklassens skatter, og han vil aldri glemme hvem han jobber for. De eldre støtter Sestak, noe formodentlig hunden, dattera og kona hans også gjør.

  Negative ting: Toomey er som Sestaks hund Belle: Sestak må rydde opp etter han. Toomey vil fjerne skatten for selskaper og privatisere Social Security. Toomey jobber for å skape jobber—i Kina, og han setter Wall Streets interesser framfor Pennsylvanias. Fengende one-liner: ”He’d take the security out of Social Security.”

  Stilistisk stiller Sestak uten slips, og han spiller litt på humor, selv om også hans budskap er mer negativt og angripende enn “se og hør så flink og dyktig jeg er.”

  Hovedinntrykket er skittkastingen, og at ingen av kandidatene akkurat brillierer med glimt i øyet. De virker striglet begge to. Her er det svartmaling som gjelder, og jeg er ikke helt sikker på hvem som gjør den beste jobben på akkurat det området.

  Se samtlige klipp nedenfor.

  Fra Toomey (og NRSC):

  «Focus»

  «Sad TV»

  «Plan»

  «Clear Choice»

  «Doctor»

  «Cap & Trade»

  «Health Insurance»

  «Death Tax»

  «$1 Trillion»

  «Generations»

  [vimeo clip_id=15839128] «Lifelong Democrat»

  [vimeo clip_id=15987199] «Toomey Protects PA»

  «Extreme One-Party»

  «Bailout»

  NRSC: «Interview»

  Fra Sestak (og DSCC):

  «Leading»

  «Belle»

  «The Difference»

  «Pennsylvania Speaking Out»

  «Modernizing and Growing»

  «Security»

  «Unfair»

  «Not On Our Side»

  DSCC: «Moved»

  DSCC: «Dealer»

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også