Mer

  30 sekunder: Missouri, Roy Blunt (R) vs. Robin Carnahan (D)

  Charlie Riedel/AP

  I «hjemstaten» min Missouri (jeg har bodd ett år i Jefferson City og har fortsatt god kontakt med vertsfamilien min) kjemper republikaneren Roy Blunt og demokraten Robin Carnahan om en plass i Senatet etter at Kit Bond (R) bestemte seg for at nok får være nok etter 24 år i Senatet. Blunt sitter for øyeblikket i Representantenes hus mens Carnahan er Missouris Secretary of State og datter av tidligere guvernør Mel Carnahan og Senator Jean Carnahan (Jean ble senator etter at Mel vant senatsvalget mot John Ashcroft i 2000 på tross av å ha omkommet i en flyulykke i innspurten av valgkampen). I følge Real Clear Politics’ gjennomsnitt (21. oktober) er stillingen 50-40.3 i Blunts favør. Five Thirty Eight (21. oktober) rangerer Blunt som favoritt i størrelsorden 96-4 (!). Jeg har tatt en titt på reklamefilmene.

  Per dags dato (21. oktober) har Blunt (inkludert NRSC) sluppet 10 reklamefilmer mens Carnahan (inkludert DSCC) har sluppet 11.

  Hva er budskapet i Blunts 10 klipp?

  Positive ting: Blunt vil jobbe for Missouri, ikke for Barack Obama. Blunt er en garantist for konservative verdier. Han vil investere i Medicare, støtte de eldre og bringe jobber tilbake til Missouri. Blunt støtter økt grensekontroll og vil ha (forbedrede) gjerder i utsatte områder: loven må respekteres og grensene beskyttes.

  Negative ting: Carnahan prioriterer Obamas agenda framfor Missouris agenda, og hun vil si hva som helst for å skjule dette for velgerne. Carnahan = rubber stamp for Obama og hans agenda. Carnahan vil forøvrig kutte i Medicare. Andre negative ting: stimulus, «government run healthcare», «energy tax», og troikaen Pelosi-Reid-Obama.

  Stilistisk sett viser Blunt seg i dresskjorte (uten slips) og olabukse. Klippene av Blunt er i varme farger og viser han som regel ute blant folk, og med rurale omgivelser i bakgrunnen. Klippene av Carnahan er i mørke farger og Obama er i nærheten.

  Hva er budskapet i Carnahans 11 klipp?

  Positive ting: Carnahan vil hjelpe «small busineness»–for det er sånn man skaper jobber. Middelklassen skal betale mindre i skatt, og «earmarks» skal bli ulovlig. Hun skal til Washington for å ordne opp.

  Negative ting: Kulturen i Washington må forandres. Blunt er en del av Washington, og du kan ikke stole på han. Blunt er korrupt og deler ikke Missouris verdier–han har jo mottatt mer penger fra lobbyister enn noen annen i Washington! Med andre ord: Blunt representerer det verste Washington har å tilby. «Mr. Bailout!» Andre negative ting: store selskaper som kutter amerikanske arbeidsplasser, «earmarks» (Blunt er en stor fan av poteter!), Blunts negative kampanje, og hans skattelettelser til oljegiganter.

  Stilistisk sett viser Carnahan at hun ikke er redd for å ta i et tak ved å fremheve at hun driver familiegården i landsens Rolla, Missouri. Fargene er varme og Carnahan smiler mye. Dyr i bakgrunnen. Hun spiller også på humor med å benytte seg av pappfigurer av Blunt («Manages» og «Scared Stiff»). Når Blunt omtales vises han iført slips. One-liner: «We’re all fed up with the bull from Washington»

  Totalt sett satser Blunt på å knytte Carnahan til Obama, Pelosi og Reid og alt de står for, mens Carnahan knytter Blunt til kulturen i Washington og lobbyister. Carnahan er noe mer negativ enn Blunt–iallefall om man teller antall negative reklamefilmer.

  Se samtlige klipp nedenfor.

  Fra Blunt (og NRSC):

  «Education and Hard Work»

  «Protecting Missouri»

  «Independent Voice»

  «Respected»

  «Missouris Future»

  «Small Business Success»

  «Who’s Robin Carnahan Kidding?»

  «Wrong Way Robin»

  «Where’s my Stimulus?»

  «What’s at stake in this election»

  Fra Carnahan (og DSCC):

  «Culture»

  «Dustbowl»

  «Differences»

  «Days Later»

  «Potatoes»

  «Manages»

  «Nine Years Later»

  «Carried the Water»

  «Mug»

  «Scared Stiff»

  DSCC: «Versus»

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også