I dagens VG (11. oktober 2010, s. 2-3) skriver Anders Giæver at Mitt Romney

var McCains hardeste konkurrent til nominasjonen i 2008.

Det stemmer ikke. John McCains «hardeste» konkurrent til nominasjonen i 2008 var Mike Huckabee. Huckabee oppnådde ifølge Real Clear Politics estimater 282 delegater, mot Romneys 272. Huckabee kastet også inn håndkleet (4. mars 2008) etter at Romney gjorde det (7. februar 2008).

Flispespikkeri? Joda.

En liten fotnote: Giæver skriver om Romney at han er mormoner, og at dette er

noe som ikke slår spesielt godt an blant de store gruppene med evangelisk kristne republikanere.

Her kan det påpekes at Glenn Beck, som er meget populær blant denne gruppen velgere, også er mormoner, uten at dette synes å ha lagt en demper på hans popularitet.

1 kommentar

  1. I etterkant twitret jeg litt med Giæver. Han skrev blant annet følgende: «Huck holdt lenger, men han var ikke nødvendigvis en hardere motstander.» Jeg spurte deretter om han ikke er «enig i at antall delegater er det beste målet på hvor ‘godt’ en kandidat gjør det? Han har ikke kvitret noe tilbake enda. Jeg står uansett fast på at antall delegater må kunne brukes som et objektivt mål på hvordan man gjør det og hvor «hard» man er som motstander. Andre betraktninger blir subjektive.