Mer

    Valgsnacks for onsdag 5. juni

    Valgsnacks-logoGA-12: Forretningsmann Rick Allen, som kom på andreplass i nominasjonsvalget i 2012 stiller igjen for republikanerne mot kongressmann John Barrow. Dette er ett av de mest konservative distrikt i landet som fortsatt holdes av en demokrat.

    IA-1: Bystyremedlem i Cedar Rapids, og tidligere republikaner Monica Vernon vil stille i det demokratiske primærvalget for å erstatte kongressmann Bruce Bailey, som går for opprykk til Senatet i 2014.

    IL-13: Advokat og tidligere Miss America, Ericka Harold utfordrer kongressmann Rodney Davis om den republikanske nominasjonen til Huset i 2014. Davis ble plukket ut av partistyret fordi den opprinnelige kandidaten, daværende kongressmann Tim Johnson trakk seg etter at nominasjonen var over.

    LA-viseguv: To svarte kandidater fra hvert sitt parti vurderer å stille til viseguvernør i 2015; republikaneren Elbert Guillory som akkurat skiftet parti og demokraten Kip Holden, som er borgermester i delstatshovedstaden Baton Rouge. Den republikanske fylkespresidenten Billy Nungesser, som tok 47% mot nåværende viseguvernør Jay Dardenne i 2011 har også sagt at han vil stille.

    MN-6: Sikre kilder (=en republikansk blogg) melder at tidligere delstatsrepresentant Tom Emmer, som så vidt tapte guvernørvalget for Mark Dayton i Minnesota i 2010, nå er kandidat til å ta over for Michelle Bachmann. Emmer har sine fiender/konkurrenter i dette distriktet, men starter allikevel som en solid favoritt til den republikanske nominasjonen.

    MO-8: Suppleringsvalget i Missouris 8. kongressdistrikt tirsdag, gikk som ventet. Den republikanske delstatsrepresentanten Jason Smith ble valgt med stort flertall.

    NJ-guv: Nominasjonsvalget i New Jersey forløp uten overraskelser. Republikanerne nominerte guvernør Chris Christie, mens demokratene nominerte delstatssenator Barbara Buono. Nå gjenstår det bare for Buono å plukke seg en kandidat til viseguvernør, så er vi i gang for alvor.

    TX-23: Forretningsmann og tidligere CIA-ansatte Will Hurd, som tapte 53-47 i det republikanske primærvalget i 2010 vil stille mot den demokratiske kongressmannen Pete Gallego. Lege Robert Lowry er allerede påmeldt, men også tidligere kongressmann Quico Canseco, som slo Hurd, men tapte for Gallego i 2012, vurderer å stille igjen.

    VA-guv: Demokrat Terry McAuliffe hadde $5.4 millioner i banken i slutten av mai, mot bare $2.7 millioner for republikaner Ken Cuccinelli ifølge Associated Press.

    VI-1: Virgin Islands delegat til Huset, Donna Christensen, sendte ved en feiltagelse en offentlig tweet i går om at hun kom til å stille til guvernørvervet i 2014. Tweeten ble kjapt slettet, men er tatt vare på av nettstedet Politwoops.

    WA-3: Kongresskvinne Jaime Herrera Beutler (R) har alvorlige problemer med svangerskapet. Familien har offentliggjort at hennes ufødte barn har Potters Syndrom, som ifølge Wikipedia har en 100% dødelighetsrate.

    Are Tågvold Flaten
    Are Tågvold Flaten
    Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

    Les også