On Message

Politikk og valgkamp handler om å formidle sine interesser og sitt budskap på en mest mulig effektiv måte. Man må holde seg "On Message," derav navnet på Are Tågvold Flatens spalte her på AmerikanskPolitikk.no. Spalten ble tidligere skrevet av Steinar Ottesen, redaktør av PolitiskeNyheter.no.

Chuck Hagel er omsider godkjent som Obamas nye forsvarsminister. Dette, og mange nyheter, leser du mer om i dagens utgave av Morgenkaffen.

Det startet i Iowa og New Hampshire, med Rick Santorum og Mitt Romney, moralspørsmål og økonomi. En historie om kampen som endte med seier til den pengesterke forhåndsfavoritten.

Den pågående kampen mellom Obama og Romney handler vel så mye om å drive skadekontroll, som å snakke om det som betyr noe.

Ubemannede droner har spilt en viktig rolle i Obamas videreføring av krigen mot terror: Ingen fanger å ta hånd om, og ingen umiddelbar risiko for tap av egne soldater. Effektivt i krig, og i valgkamp.

Vise­pre­si­dent Joe Biden beviste i for­rige uke hvorfor det står Obama-Biden på gjen­valgs­kam­pan­jens nye valgkampmateriell.

Etter det bitre tapet i nominasjonskampen mot Barack Obama, har Hillary Rodham Clinton blitt verdensdiplomaten, og den store politiske stjernen i Obama-administrasjonen, mener Steinar Ottesen.

Krigen i Afghanistan har utviklet seg til en militær hengemyr for USA og NATO. En militær seier er utenfor rekkevidde og igjen har Afghanistan vist seg å være et land som ingen supermakt kan overvinne.

President Bush invaderte Irak i 2003 på jakt etter masseødeleggelsesvåpen. Det eneste man fant var et land i kaos og på randen av borgerkrig. Om kort tid er krigen over og President Obama har innfridd et av sine viktigste løfter fra valgkampen.

President Obama har underlevert innenriks og overlevert utenriks, og han har vært en «Commander in Chief» av et annet kaliber enn de fleste hadde ventet seg etter idealismevalgkampen fra 2008 med slagordene «Hope and Change».