God morgen! Det er onsdag 16.mai, Gina Haspels nominasjon til å bli CIA-direktør støttes av sentral demokrat og Mor­gen­kaffen er servert.

«Trade negotiations are continuing with China. They have been making hundreds of billions of dollars a year from the U.S., for many years. Stay tuned!»

President Donald Trump tweetet en oppdatering på diskusjonene om handelsforholdet til USA og Kina.

DAGENS

1. Gina Haspel er nærmere jobben som CIA-direktør

Flere har nå offentlig støttet nominasjonen til Gina Haspel for jobben som CIA-direktør. Haspel gjorde det klart i et brev at det ikke burde ha blitt brukt brutale avhørsmetoder på mistenkte terrorister. Senator Mark Warner (D-Virginia), som er nestleder for Senatets etterretningskomite, støtter nå Haspel, basert på hennes svar på spørsmålene rundt tortur og på grunn av støtten hun mottar fra andre i CIA. Nå vil Haspel trolig ha nok stemmer til å bli innsatt som USAs CIA-direktør.

Her er Warners offisielle uttalelse:

Les mer.

2. Økende støtte til Obamacare fra demokratene

Demokratene samler seg rundt Affordable Care Act eller “Obamacare” i forkant av valget. Partiet skal også stå i mot den nåværende helsepolitikken og de republikanske tiltakene for å avskaffe Obamas lovgivningen. Selv om flere demokrater har vært nølende til å stille seg bak Obamacare, skal flere støtte lovgivingen som den siste tiden skal ha blitt mer populær. Den nye støtten kommer som respons til det de hevder er republikansk “sabotaging” av helseprogrammet. Demokratene vil også gå mot republikansk prisøkning på reseptbelagte medisiner.

Les mer.

3. Lekkasjer og kritikk mot Det hvite hus

Flere og flere forventer nå at Det hvite hus eller spesialassistent Kelly Sadler skal unnskylde for sist ukes kommentarer om senator John McCain (R-Arizona). Under et møte skal Sadler hevdet at McCain ikke vil bli et problem i nominasjonen av en ny CIA-direktør da “he’s dying anyway”. Kommentaren ble møtt med kritikk fra medlem av begge parti, men har ikke blitt offisielt unnskyldt. Dette har ført til at flere setter spørsmål ved både moralen til Det hvite hus, men også hvorfor det stadig er lekkasjer. Blant politikerne som har krevd en unnskyldning eller kritisert lekkasjen er senator John Kennedy (R-Louisiana), senator Lindsey Graham (R-South Carolina) og tidligere visepresident Joe Biden. Presidenten har ennå ikke svart på kommentaren, men svarte lekkasjen med en tweet der han hevder det er færre lekkasjer enn hva media gir uttrykk for, og at de vil forsøke å avsløre personene bak lekkasjene.

Les mer.

LES OGSÅ

«Murphy vs. Saccone: Infamous Pa. Republicans feud before primary» av Rachael Bade (Politico): «The fight has gotten personal: Murphy has directed hundreds of thousands of dollars from his old campaign account to an outside group supporting Saccone’s GOP primary opponent, state Sen. Guy Reschenthaler. Murphy also sent around a cropped video clip of Saccone that he believed would damage him.
At one point, Murphy accidentally forwarded that link to Saccone while trying to send it to someone else. The inadvertent exchange about opioids triggered a nasty back-and-forth that ended with Murphy calling Saccone “heartless,” while Saccone argued that his comments were taken out of context.» Les mer.

«Democrats may be repeating a media mistake from 2016» av Callum Borchers (Washington Post): «One question is whether Democrats are prepared to reckon with their own shortcomings. A border wall was not a cable news topic until Trump made it one with chanting crowds and force of personality. Will Democrats find candidates and messages that similarly excite voters and command media attention or will they dismiss cable news as unserious and therefore unwinnable?» Les mer.


Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere på nyhetsbrevet. Morgenkaffen publiseres også som podkast. Du finner oss i podkastappen din.

Jeg studerer engelsk og historie ved Universitetet i Oslo. Våren 2018 er jeg praktikant hos AmerikanskPolitikk.no.

Ingen kommentarer