God morgen! Det er onsdag 23 november, det blir trolig ikke en ny etterforskning av Hillary Clinton, og morgenkaffen er servert.

“I don’t want to hurt the Clintons, I really don’t.’’

Donald Trump til New York Times om hvorfor han ikke ønsker å igangsette en etterforskning av Hillary Clintons e-post bruk eller kontroversene rundt Clinton-foundation.

NYHETER

Trump avlyser Clinton etterforskning. I løpet av valgkampen lovte Trump flere ganger å innlede en etterforskning av Hillary Clintons bruk av en privat e-postserver da hun var utenriksminister. Under den andre presidentdebatten gikk han så langt som å si at Clinton ville ha vært i fengsel dersom han hadde vært president.  

I et intervju på MSNBCs Morning Joe kunngjorde Kellyanne Conway, tidligere leder for Trumps valgkamp og nå rådgiver for Trumps overgangsgruppe, at det allikevel ikke blir noen etterforskning. Den kommende presidenten ønsker å gå videre fra valgkampens kontroverser, og anser det derfor ikke lenger gunstig å dvele ved e-post skandalen.

Donald Trump bekreftet samme budskap senere i et intervju med New York TimesLes mer. 

Det ytre-høyreposisjonerte nettstedet Breitbart er lite fornøyde.

Trump anerkjenner menneskeskapte klimaendringer. Breitbart er nok heller ikke fornøyde med at Trump i et intervju med New York Times uttrykte en endret holdning til klimaendringer. Tidligere har Trump påstått at klimaendringer er et påfunn fra Kina for å kapre amerikanske industriarbeidsplasser. Nå sier han at det er noe sammenheng mellom menneskelig aktivitet og klimaendringer, og at han har et åpent sinn knyttet til tematikken. Les mer.

Ben Carson aktuell for sentral posisjon i Trump-administrasjonen. Sist uke ga den tidligere presidentkandidaten uttrykk for at han ikke var interessert i en posisjon i Trump-adminstrasjonen. Blant annet grunnet manglende erfaring. Nå er han allikevel en aktuell kandidat til å lede departementet «Housing and Urban Development». Det er Trump selv som gikk ut med nyheten gjennom sin twitter-konto. Les mer.

Apropos twitter. En meningsmåling viser at 59 prosent av amerikanske velgere ønsker at Donald Trump sletter sin twitterkonto. Les mer.

Omtelling i Nord Carolina. Et av få lyspunktet for demokratene under valgåret 2016 er at deres kandidat ligger an til å vinne valget mot den sittende republikanske guvernøren Pat McCrory. Guvernøren er svært kontroversiell, blant annet grunnet en lov som krever at transkjønnede går på det toalettet deres biologiske kjønn tilsier. Valget har vært jevnt, og den demokratiske utfordreren leder nå med om lag 8000 stemmer.

Etter valget har McCrory gjentatte ganger hevdet at det har foregått valgjuks i delstaten. Så langt har alle forespørsler om etterforskning og annullering av stemmer blitt avslått grunnet manglende bevis.

Nå krever imidlertid McCrory omtelling av alle delstatens stemmer. Dette har han rett til ettersom seiersmarginen til hans demokratiske utfordrer, Roy Cooper, er under 10 000. Coopers kampanje er sikre på at omtellingen ikke vil medføre noen endring i resultatet, og uttaler at dette kun er et uttrykk for at McCrory ønsker å utsette og benekte hans uunngåelige valgtap. Les mer.

DAGENS ARTIKLER

«Donald Trump at the New York Times: Live on twitter» (New York Times): «Donald J. Trump met with journalists from the newsroom and opinion staff at The New York Times. Here is a selection of their tweets from the interview.»

«11 things we learned from Donald Trump’s meeting with the New York Times» av Dara Lind (Vox): «Since the president-elect hasn’t held a traditional press conference since being elected, this meeting was the closest he’s come to fielding questions from many angles at once and without preparation.»

«Education, Not Income, Predicted Who Would Vote For Trump»av Nate Silver (FiveThirtyEight): «These are really the places that won Donald Trump the presidency, especially given that a fair number of them are in swing states such as Ohio and North Carolina. He improved on Mitt Romney’s margin by more than 30 points (!).»


Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere. Vi anbefaler også et abonnement på AMPOLCAST – Norges største, beste og eneste podkast om amerikansk politikk.

Studerer samfunnsøkonomi ved Universitetet i Bergen. Praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2016.

Ingen kommentarer