God morgen! Det er mandag 3. oktober, New York Times har publisert utdrag fra Trumps selvangivelse fra 1995, støtten til Clinton øker, og Mor­gen­kaffen er servert.

«Donald Trump is the only person I know who drunk tweets, sober, at 4AM»

CNNs Ana Navarro etter Trumps tvitring fredag morgen.

#2016SIRKUSET

Det er visepresidentdebatt i morgen, 6 dager igjen til den andre tv-debatten mellom presidentkandidatene, og 36 dager igjen til valgdagen:

New York Times har fått hendene på et utdrag av Trumps selvangivelse fra 1995. Etter forrige ukes debatt, der Hillary Clinton spekulerte i potensielle årsaker til Donald Trumps motvillighet til å publisere selvangivelsene sine, publisert avisen i helgen utdrag fra Trumps selvangivelse som viser et tap på 916 millioner dollar i 1995. New York Times har fått skatteeksperter til å se på saken, og det spekuleres i om at et slikt beløp kan bety at Trump hadde mulighet til å fremskrive underskudd i opptil atten år. Under tv-debatten i forrige uke uttalte den republikanske presidentkandidaten at det at han ikke betalte føderale skatter en gang tilbake på 70-tallet «gjorde ham smart». Les mer.

En dårlig helg etter en dårlig uke for Trump. Klokken tre om morgenen natt til fredag gikk Donald Trump på Twitter. Her gikk han blant annet hardt ut mot den tidligere Miss Universe-vinneren Alicia Machado, som Clinton nevnte mot slutten av tv-debatten. Han tok agnet, og gjorde akkurat som Clinton-kampanjen håpet på.

Lørdag kveld var Donald Trump i Manheim, Pennsylvania for å holde tale. New York Times publiserte artikkelen om Trumps selvangivelse mens Trump stod på podiet. Han gjentok at han vant debatten, sa igjen at mikrofonen var ødelagt og hintet om at det ble gjort med vilje (arrangørene har medgitt at det var noe galt med lyden fra mikrofonen inne i debatthallen) og insinuerte mulig valgfusk på valgdagen (blant annet i «certain areas» i Pennsylvania). I tillegg gikk han hardt ut mot Clinton og påstod at hun kun er lojal mot bidragsyterne sine, og spekulerte blant annet i at hun ikke er lojal mot Bill…. Han sa i tillegg at hun hører hjemme i fengsel. Les mer.

Clinton får støtte fra LeBron James. Basketballspilleren og Akrons store sønn LeBron James ga søndag kveld sin støtte til Hillary Clinton. «I support Hillary because she will build on the legacy of my good friend, President Barack Obama. I believe in what President Obama has done for our country and support her commitment to continuing that legacy.» skrev NBA-stjernen i en op-ed i Business Insider. James er populær i vippestaten Ohio og en av de høyst ansette basketballspillerne gjennom tidene.

Fortsatt ingen avis-støtte til Trump. The Arizona Republic og The San Diego Union Tribute føyer seg inn i rekken av konservative aviser som støtter den demokratiske kandidaten på grunn av sin motstand mot Trump. I forrige uke tok USA Today bladet fra munnen for første gang ved å si at leserne for all del ikke må stemme på Trump.

I tillegg skal datteren til den tidligere republikanske presidenten George W. Bush, Barbara Bush deltatt på en fundraiser for Clinton i Paris på lørdag. Dette kommer etter hennes bestefar og tidligere president George H. W. Bush skal ha fortalt den tidligere viseguvernøren i Maryland, Kathleen Kennedy Townsend, at han har intensjoner om å stemme på den demokratiske kandidaten.  Les mer.

DAGENS ARTIKLER

«‘S.N.L.’ Begins a New Season With Alec Baldwin as Donald Trump» av Dave Itzkoff (New York Times): Litt underholdning en mandags morgen: «Ms. McKinnon played Mrs. Clinton as a politician still struggling to make personal connections, warning that Mr. Trump’s policies would harm «laborers like my own human father, who made, I guess, drapes, or printed drapes or sold drapes, something with drapes – he was relatable and I am also relatable.»»

«Hillary Clinton and the Millenial Vote» av Jelani Cobb (The New Yorker): «By the numbers, young voters oppose bigotry and sexism. So why aren’t they more driven to defeat Donald Trump? […] President Obama has said that Hillary Clinton’s record as First Lady, senator, and Secretary of State makes her the most qualified Presidential candidate ever—but it also means that she represents the sort of institutional power that young voters distrust.»

«Election Update: The Craziest End To The 2016 Campaign Runs Through New Mexico» av Nate Silver (FiveThirtyEight): «But plausible is a long way from likely. It’s not far-fetched to think the Electoral College would be close enough that New Mexico would make the difference, and it’s not totally crazy to think that Johnson could win his home state. But for both to occur together is quite a parlay.»


Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere. Vi anbefaler også et abonnement på AMPOLCAST – Norges største, beste og eneste podkast om amerikansk politikk.

Studerer internasjonale studier med fordypning i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2016.

Ingen kommentarer