God morgen! Det er fredag 2. september, Trump angriper Clinton for uærlighet igjen, og Mor­gen­kaffen er servert.

«This is a guy that was born with silver spoon in his mouth that now he’s choking on because his foot’s in his mouth -with the spoon.»

Visepresident Joe Biden, om Donald Trump i en tale i Youngstown, Ohio.

NYHETER

Sikkerhetsminister Jeh Johnson taler til Islamic Society of North America. Ifølge nettstedet Politicos «Playbook» reiser Johnson lørdag til Chicago for å tale til mellom 10-20.000 amerikanske muslimer. Johnson vil være den første sittende ministeren som taler til organisasjonens konvent i historien. Han vil diskutere administrasjonens ønske om å bygge broer med det muslimske samfunnet i USA og oppfordre amerikanske muslimer til å delta i  samfunnet. Jeh Johnson har tidligere møtt muslimske samfunn og ledere i flere amerikanske byer.  Les mer.

Georgetown Universitetet planlegger unnskyldning for sitt bidrag til slaveriet. Nesten to århundrer etter Georgetown deltok i slavehandelen skal de unnskylde for sin deltakelse. Presidenten for universitetet, John J. DeGioia, har mottatt en rapport som gjennomgår universitetets rolle i slaveriet. Universitetet vil komme med en formell unnskyldning, lage et institutt som skal studere slaveri og bygge et monument som skal minne om hvordan slavenes arbeid tjente universitetet. I tillegg skal to bygg på campus bytte navn for å ære en afroamerikansk tidligere foreleser og en slave.  Les mer.

#2016SIRKUSET

Det er 24 dager igjen til den første tv-debatten og 67 dager igjen til valgdagen. Du finner episode 56 av AMPOLCAST i podkastappen din.

Biden angrep Trump i tale i Ohio. I går talte visepresident Joe Biden til et valgkamparrangement i Youngstown, Ohio. Han fokuserte på sin egen arbeiderklassebakgrunn, og kom med eksempler rundt sine personlige problemer med å betale for hus og utdanning.

Biden brukte også tid på å komme med flere kraftige spark mot Donald Trumps politikk og karakter.

«A guy who says, and he means it, American workers make too much money. No, no, I mean just think, all kidding aside. I’m being deadly earnest here. This part’s not the campaign speech, man, this is about, about the character of the person we’re talking about electing president of the United States.» Biden fokuserte kritikken sin rundt Trumps utenriks- og økonomiske politikk. Les mer.

Trump taler, Clinton kjøper reklametid i Arizona. Som en reaksjon på onsdagens tale fra Trump i Arizona går Clinton til storinnkjøp av reklametid i staten. Reklameklippet heter «Role models» og det viser unge barn som ser på taler fra Trump med de mest opprørende sitatene hans. Reklamekampanjen skal ha kostet et millionbeløp. Ifølge Clinton-leiren begynner sendingen av reklameklippet i løpet av fredag. Ingen demokrat har vunnet Apachestaten på 20 år, men demokratene øyner et håp om seier der i år. Les mer.

Trump talte til militær veteranorganisasjon. I går talte Trump til veteranorganisasjonen, American Legion. Talen hans stod i kontrast til Clintons tale på onsdag. De to kandidatene presenterte to ulike syn på USAs rolle i verden. Ifølge Trump vil han som president promotere «Amerikanisme, ikke globalisme». Han kom også med et par stikk mot Clinton i sin tale.

«In this future, we will have an honest government — and that includes an honest State Department, not pay for play». sa Trump i sin tale med klare referanser til Clintons tid som utenriksminister.

Clinton på sin side angrep Trump i sin tale til samme organisasjon. Clinton beskylte Trump for å stå for en farlig isolasjonisme som truer USAs rolle i verden. Hun promoterte i sin tale den klassiske utenrikspolitiske linjen med amerikansk eksepsjonalisme. Les mer. 

Labour Day-hjelp fra Bernie. Etter en uke preget av epost-skandalen får Clinton hjelp til valgkamp av Sanders for første gang siden han ga henne sin støtte i juli. Dette gjør han på mandag i Lebanon, New Hampshire i et arrangement på en videregående skole. Ifølge Clinton-leiren vil Sanders tale om Clintons plan for å bygge en økonomi som fungerer for alle, ikke bare de for rikeste i landet. Sanders skal også snakke om Donald Trumps økonomiplan som ifølge Clinton-leiren vil gagne Trump selv og andre millionærer og milliardærer. Les mer.

AMPOLCAST

Episode 56 av AMPOLCAST ligger og venter! Vi introduserer et nytt panel, og du kan høre den i SoundCloud:

Eller her:

DAGENS ARTIKLER

«A Republican Who Thinks Trump Is Playing Too Nice» av Ben Smith (BuzzFeed): «You may know Steve Goldberg’s work, if not his name. He first made national waves working for Bob Dole’s presidential campaign in 1995, for what Newsweek described as “thousands of anonymous phone calls telling Iowa Christians that [Republican candidate Steve] Forbes was wobbly on abortion.” Les mer.

«Beyond Trump- Where will the Republican Party go after 2016?» av Leigh Ann Caldwell & Benjy Sarlin (NBC): «The future of the Republican Party — with or without Donald J. Trump — is weighing heavily on the party’s top elected officials, thought leaders and activists. It’s a topic sure to be dissected once the results on Election Day, November 8, 2016, are tallied. Beyond Trump lays out the possibilities ahead for a political party facing an existential crisis.» Les mer.


Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere. Vi anbefaler også AMPOLCAST – Norges største, beste og eneste podkast om amerikansk politikk.

Utdannet statsviter ved Universitetet i Oslo. Skribent på AmerikanskPolitikk.no.

Ingen kommentarer