Ft Pulaski utenfor Savannah. (Foto: Privat)

Tirsdag kveld er det kun ett primærvalg på dagsordenen – den andre runden i Georgias 3. kongressdistrikt. Valglokalene stenger kl. 01:00 natt til onsdag, norsk tid og du kan følge opptellingen hos Associated Press.

Distriktet ligger i de midtre, vestlige deler av staten og har 71% hvite og 22% svarte velgere. Det inkluderer de sørlige forsteder av Atlanta og de mer velstående deler av Columbus.

Mike Crane. (Foto: Hjemmeside)
Mike Crane. (Foto: Hjemmeside)
Drew Ferguson. (Foto: Facebook)
Drew Ferguson. (Foto: Facebook)

Entreprenør og delstatsrepresentant Lynn Westmoreland (f.1950) ble først valgt til Huset i 2004 og hadde ingen mot­stan­dere i 2014, men tar ikke gjenvalg.

For republikanerne gikk delstatssenator og entreprenør Mike Crane og borgermester og tannlege Drew Ferguson videre fra første runde. Begge hadde 27% og det skilte under hundre stemmer mellom de to.

Crane støttes av fiskalkonservative Club for Growth og senator Ted Cruz, mens Ferguson støttes av avtroppende Westmoreland og Jim Pace, som tok tredjeplassen i mai, samt av Handelskammeret. To forholdsvis ferske målinger gir Ferguson en knapp ledelse.

Valgkampen har i stor grad dreid seg om Cranes manglende støtte til politiet, som har foretatt noen mindre heldige raid mot hus i distriktet, der beboerne har vist seg å være helt uskyldige sivile. Med den siste tids fokus på politivold mot svarte – som ikke just slår an hos hvite sørstatsrepublikanere – kan imidlertid vinden ha snudd i favør av politiet.

Alt tyder på at runde to også blir svært jevn, men jeg tipper at Cranes valgkampapparat greier å få ut tilstrekkelige mange velgere i natt til å ro dette i land.

Ingen kommentarer