Det republikanske partiet i Colorado hadde delegatvalg denne uken og Ted Cruz gjorde rent bord.

Colorado sender 37 delegater til landsmøtet i Cleveland; 21 valgt fra de 7 kongressdistriktene (3 fra hvert), 13 valgt på delstatsårsmøtet og 3 ubundne medlemmer av landsstyret.

Lørdag kveld ble det klart at Cruz sikret seg samtlige delegater som ble valgt i kongressdistriktene og på delstatsårsmøtet.

Ted Cruz. (Foto: Gage Skidmore)
Gjorde rent bord: Ted Cruz. (Foto: Gage Skidmore)

Ballet i Colorado startet sist lørdag, med møter i kongressdistrikt 1 og 6, der alle landsmøtdelegatene ble bundet til Ted Cruz. Torsdag var det møte i distrikt 7, der to Cruz-delegater og en ubunden ble valgt. Fredag hadde de fire siste distriktene valg.

Totalt endte det med 17 delegater for Cruz og 4 som formelt er ubundne, men som alle har gitt uttrykk for at de vil stemme på ham i Cleveland.

Lørdag valgte delstatsårsmøtet i Colorado Springs de siste 13 delegatene. Cruz sikret seg disse også, og har dermed tatt det han kunne fra Colorado. Donald Trump og John Kasich står tomhendt tilbake.

Den republikanske nominasjonskampen går nå videre til New York med primærvalg tirsdag 19. april. Der ventes det seier til Trump, men hvor stor?

(Coverfoto: Gage Skidmore)

Ingen kommentarer