Det ble ganske jevnt i delegatfordelingen i natt. Clintons store seier i Arizona ble utlignet av overraskende store seire til Sanders i Idaho og Utah.

Demokratene hadde valg i tre delstater i natt. Hillary Clinton vant som ventet stort i Arizona, med ca. 60% og dermed brorparten av statens 75 bundne delegater. Bernie Sanders tok i underkant av 40%.

Den eksakte delegatfordelingen er ikke klar, men basert på erfaring fra lignende stater vil hun ta ca. 2/3 av dem og fordelingen er da også 41 – 20 kl. 07:30 i dag tidlig.

I Idaho tok Sanders en mye større seier enn målingene skulle tilsi, med 78% – 21%. Denne staten sender dog kun 23 delegater og med alle stemmer inne er fordelingen 17 – 5 til Sanders.

Også i Utah vant Sanders stort, med 74% – 25%. Denne staten sender bare 33 delegater og med 15% opptalt leder Sanders 18 – 5.

Av 131 bundne delegater er i skrivende stund situasjonen 55 – 51 til Sanders. Dermed ble det en knapp seier til Sanders i delegatfordelingen, noe jeg ikke hadde trodd på forhånd.

Det er dog verdt å merke seg at Clintons margin i Arizona, i rene stemmer, er større enn det samlede antallet demokratiske stemmer i Idaho og Utah. Hun er fortsatt på stø kurs mot en klar og demokratisk legitim seier i nominasjonsstriden.

Ingen kommentarer