Demokratenes primærvalg tirsdag ble mindre spennende enn man kunne håpet på. Hillary Clinton tok nok et langt steg mot nominasjonen, mens Bernie Sanders fortsatt sakker akterut i kampen om delegatene.

Hillary Clinton tok en overbevisende seier i natt, ved å vinne alle fem delstater.

Langt viktigere var det at hun vant klart flere delegater enn Bernie Sanders og satte en stopper for alt snakket om momentum etter han vant i Michigan for en uke siden.

Florida:

Som ventet tok Clinton en sterk seier med drøye 64%, mot 33% til Sanders. Delegatfordelingen er ikke endelig klar, men det er klart at Clinton har vunnet et stort flertall av de 214 som var på valg.

Illinois:

Her ble det betydelig jevnere, men Clinton tok en knapp seier. Resultatet ble til slutt en 50-49 seier til Clinton og en håndfull flere av de 156 delegatene.

Missouri:

Her ble det ekstremt jevnt, men Clinton greide å skvise ut en liten 49.6 mot 49.4-seier. Det gir dem omtrent like mange av de 71 tilgjengelige delegatene.

North Carolina:

Som ventet tok Clinton en sterk seier med nesten 55% mot 41% til Sanders. Heller ikke her er delegatfordelingen endelig klar, men Clinton har tatt brorparten av de 107.

Ohio:

Som ventet tok Clinton en seier med knappe 57% mot 43% til Sanders. De fleste av de 143 delegatene gikk dermed til Clinton.

Clinton vant altså alle fem stater i natt og et stort flertall av de bundne delegatene. Grepet om nominasjonen er enda fastere nå og det blir stadig klarere at Sanders ikke har noen reell sjanse til å vinne. Han virker imidertid å trives med rollen han har inntatt i valgkampen og vil nok holde på frem til landsmøtet, som han har gitt uttrykk for.

(Foto: Gage Skidmore)

Ingen kommentarer