Hillary Clinton ventes å kunngjøre sitt presidentkandidatur via sosiale medier på søndag. Hun skal deretter «møte velgerne i intime omgivelser», noe som ifølge NTB «står i sterk kontrast til Republikanerne som så langt har kunngjort at de ønsker å delta i kampen…»

Sitatene er hentet fra dette utdraget, publisert på VG.no fredag morgen:

«I delstatene Iowa, New Hampshire, South Carolina og Nevada er Clinton ventet å møte velgere i intime omgivelser der hun får mulighet til å vise fram sine beste sider – humor, ydmykhet og politisk kløkt – ifølge rådgiverne Washington-avisen har snakket med.

Det står i sterk kontrast til Republikanerne som så langt har kunngjort at de ønsker å delta i kampen: Ted Cruz foran flere tusen kristne studenter i Virginia, og Rand Paul i en fullstappet ballsal i Kentucky – begge representanter for den ultrakonservative Tea Party-fløyen.»

Dette er flisespikkeri, men allikevel:

  • Ted Cruz og Rand Paul møtte velgerne i delstatene som nevnes, og det «i intime omgivelser», i nesten to år før de kunngjorde sine kandidatur. Det er ingen overdrivelse. Jeg har møtt og snakket med begge i Iowa da det var åpenbart at de hadde 2016 i tankene.
  • Cruz og Paul har deltatt på en rekke mindre og mer «intime» arrangementer med velgere siden den tid.
  • Hillary Clinton besøkte for sin del Iowa først i september 2014, hennes første besøk siden valgkampen i 2008. Hun snakket da foran tusenvis av demokrater, og hadde et gjerde mellom seg og de frammøtte. Det er også her bildet som benyttes i NTB-saken er hentet fra.
  • Det mest tilgjengelige hun har vært siden den tid er pressekonferansen i FN-bygget i etterkant av e-postskandalen.
  • Det er ventet at hun kunngjør sitt kandidatur på Twitter og i en forhåndsinnspilt video, og ikke foran støttespillere.
  • Hillary Clinton er et såpass stort navn, og en så soleklar favoritt, at det vil bli meget vanskelig å komme tett innpå henne i Iowa, New Hampshire og de andre delstatene.

Jeg kan selvsagt ta feil. Vi får se hvem som dukker opp neste gang jeg tar turen til Iowa og New Hampshire.