Mer

    #2016tracker: Hillary Clinton har foreløpig presidentnominasjonen i lomma

    Hillary Clinton er fortsatt soleklar favoritt hos demokratene. Foto: East-West Center, Flickr.
    Hillary Clinton er fortsatt soleklar favoritt hos demokratene. Foto: East-West Center, Flickr.

    AmerikanskPolitikk.no sin #2016tracker gir deg oversikten over hvem som ligger best an i demokratenes 2016-race. Med 340 dager igjen til 2016 er det intet nytt under solen. Det lukter Hillary.

    Ett år før Iowa stemmer viser AmerikanskPolitikk.no sin #2016tracker at Hillary Clinton fortsatt troner alene på toppen blant demokratene, med et 2016-snitt på 54,2 %.

    Senator Elizabeth Warren (D-Massachusett) følger på andreplass med 9,3 %, foran visepresident Joe Biden på 8,6 %. Tidligere senator Jim Webb (D-Virginia) følger på fjerdeplass med 4,3 % foran tidligere Maryland-guvernør Martin O’Malley (D) på 3,7 %, senator Bernie Sanders (I/D-Vermont) på 2,2 %, og New York-guvernør Andrew Cuomo (D) på 1,8 %.

    Du ser hele oversikten nedenfor:

    150126 - 2016tracker-DEM

    2016-snittet (i prosent) bygger på gjennomsnittene av de nasjonale 2016-målingene til RealClearPolitics og Pollster, samt gjennomsnittene av 2016-målingene i Iowa — delstaten som er først ut i begge partiers nominasjonskamp i januar 2016. Modellen baserer seg i tillegg på de ulike kandidatenes odds for å vinne nominasjonen, regnet om til vinnersjanse, samt ekspertvurderinger.

    Abonner på vår ukentlige oppdatering fra 2016-sirkuset! Vi gir deg siste nytt fra den lange veien til Det hvite hus.

    Are Tågvold Flaten
    Are Tågvold Flaten
    Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

    Les også