Paul Ryan, Mitt Romneys visepresidentkandidat i 2012, stiller ikke som presidentkandidat i 2016.

Ryan (R-Wisconsin, 1. distrikt), som har tatt over formannskapet av den viktige Ways & Means-komiteen i Representantenes hus, kunngjorde avgjørelsen i et telefonintervju med NBC News mandag ettermiddag.

«Jeg har bestemt meg for å ikke stille som president i 2016,» sa Ryan.

Han skal ha tatt avgjørelsen for et par uker siden.

Ryan har blitt oppfordret til å stille fra flere hold, men sier han selv kan utgjøre størst forskjell via sin nye lederrolle i Huset. Han sendte følgende tweet etter NBC-intervjuet:

Ryans «sorti» er enda et lite tegn på at (kameraten og) Wisconsin-guvernør Scott Walker (R) gjør alvor av planene om å stille som presidentkandidat. Washington Posts Robert Costa påpeker også at Mitt Romney snakket med Ryan i helgen, og at Romney skal ha informert Ryan om at 2016-planene hans er seriøse.

Når det gjelder Walker, så gjorde han for kort tid siden narr av 2016-aktuelle New Jersey-guvernør Chris Christies (R) feiring i VIP-boksen til eieren av Dallas Cowboys. I forkant av møtet mellom Christies Cowboys og Walkers (og Ryans) Green Bay Packers sendte Walker nemlig denne tweeten:

Paul Ryan fulgte opp etter gårsdagens Packers-seier:

2016-sirkuset fortsetter, men uten Ryan.

Foto: Are Tågvold Flaten, AmerikanskPolitikk.no. Paul Ryan holder en tale på Byer Steel i Cincinnati, Ohio, 25. september 2012.

1 kommentar