AmerikanskPolitikk.no sin #2016tracker gir deg oversikten over hvem som ligger best an av de potensielle 2016-kandidatene.
AmerikanskPolitikk.no sin #2016tracker gir deg oversikten over hvem som ligger best an av de potensielle 2016-kandidatene.

Det er 382 dager til 2016, men posisjoneringen og knivingen i nominasjonskampen er igang for fullt. AmerikanskPolitikk.no sin #2016tracker gir deg oversikten over hvem som ligger best an i demokratene og republikanernes 2016-race.

Modellen, som er utviklet av undertegnede, gir et 2016-snitt i prosent.

2016-snittet bygger på gjennomsnittene av de nasjonale 2016-målingene til RealClearPolitics og Pollster, samt gjennomsnittene av 2016-målingene i Iowa og New Hampshire — de to delstatene som er først ut i begge partiers nominasjonskamp i januar 2016. Modellen baserer seg i tillegg på de ulike kandidatenes odds for å vinne nominasjonen, regnet om til vinnersjanse.

Vi kommer til å videreutvikle modellen og presentasjonen av den i året som kommer. Kommentarer eller innspill? Kommentarfeltet venter!

Nedenfor finner du de ferskeste 2016-snittene våre. Demokratene først, deretter republikanerne.

Hillary alene på topp hos demokratene:

141215-2016tracker-DEM

 

Jeb Bush ligger et elefanthode foran i et jevnt felt hos republikanerne:

141215-2016tracker-GOP

 

Les også:

 • Ivan Alec Drønnesund

  Positivt og se at Christie ligger som #2 hos GOP.

  • Hvem foretrekker du Ivan, etter Christie?

   • Ivan Alec Drønnesund

    Marco Rubio står som en god nummer to på min liste.

 • Christoffer Jacobsen

  Denne er jo litt misvisende, her lages det snitt fra samtlige målinger, men det er veldig stor variasjon i hvor mange av kandidatene som det blir spurt om i de forskjellige målingene.
  Feks, HVER ENESTE gang Romney er blant alternativene så leder han klart, mens her er han nesten sist (!)

  • Hei Christoffer, og takk for input! Grunnen til at Romney havner lavt i modellen per dags dato, er at RealClearPolitics ikke inkluderer ham i sine gjennomsnitt (hverken nasjonalt eller i Iowa eller New Hampshire), mens Pollster kun inkluderer ham i det nasjonale snittet sitt. (I tillegg til disse snittene baserer 2016-modellen vår seg også på ferske odds fra bettingmarkedene).

   Vi kommer til å videreutvikle modellen framover, og det kan hende det kan være hensiktsmessig å utarbeide våre egne meningsmålingssnitt på sikt, uavhengig av RealClearPolitics og Pollster.

 • Pingback: Panelet: Hvem er demokratenes tre største favoritter i 2016? | Amerikansk politikk()