I dag lanserer vi den nye «Faktasjekk»-spalten vår her på AmerikanskPolitikk.no.

Faktasjekk-logo-litenVi har tidligere publisert både mediekritikk og mediapirk her på nettsiden, men det har ikke vært særlig regelmessig, og det har ikke vært noen større plan bak det hele.

«Faktasjekk» — som du kan følge på Twitter @USAfakta — gjør noe med det.

I tillegg til å tilby vår egen, brede dekning av amerikansk politikk på norsk, skal AmerikanskPolitikk.no holde et ekstra øye med resten av den norske USA-dekningen.

Vi gjør det for å styrke den norske dekningen, og fordi vi mener norske lesere fortjener en faktabasert og balansert dekning av amerikansk politikk.

Med det sagt, så er det ikke lett å ta i mot kritikk. Som redaktør av nettsiden, og av Faktasjekk-spalten, vil jeg gjøre mitt ytterste for at vinklingen er så fair som mulig.

George K. Gooding (@GeorgeGooding), skribent og tidligere president av Monticello Society, kommer til å bidra i spalten. Det gjør også undertegnede, som i tillegg til redaktøransvaret styrer @USAfakta sammen med Gooding.

Vi setter stor pris på tips dersom du kommer over en sak som bør faktasjekkes. Send oss gjerne e-post til tips at amerikanskpolitikk.no, eller via Twitter @USAfakta.

Da setter vi igang: Straffet det seg for demokratene å ta avstand fra Obama?

Statsviter, grunnlegger og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset: Clinton, Trump og tidenes valgkamp" (Res Publica, 2017). Dekket presidentvalget i USA for TV2 i 2016 og er en av stemmene i AMPOLCAST.