Mer

    Faktasjekk: Vippestaten West Virginia?

    tennantad
    Demokratenes Natalie Tennant kutter strømmen til Det hvite hus i en tv-reklame fra i sommer.

    Faktasjekk-logo-liten «Kampen står om noen få vippestater, og en av dem er West Virginia.»

    Urix på lørdag, NRK P2, 11. oktober 2014

    Bakgrunn

    I West Virginia kjemper demokraten Natalie Tennant, nåværende administrasjonsminister i delstaten, mot den republikanske kongresskvinnen Shelley Moore Capito (2. distrikt). Senatssetet ble ledig etter at senator Jay Rockefeller (D-West Virginia) kunngjorde at han ikke søker gjenvalg.

    Fakta

    Shelley Moore Capito ligger for øyeblikket 17 prosentpoeng foran Tennant på RealClearPolitics.com sitt gjennomsnitt av meningsmålingene i «The Mountain State.»

    Stalltipsene våre for Senatet har West Virginia som et trygt republikansk sete, og vi er ikke alene. FiveThirtyEight.com: 98 % sannsynlighet for republikansk seier. Washington Post: 99 % sannsynlighet. New York Times: 99 % sannsynlighet.

    Kommentaren kom i introduksjonen til en reportasje av Gro Holm fra den kullrike delstaten West Virginia.

    Reportasjen var god, men dersom målet var å lage en reportasje om kull, en upopulær president, og kampen om flertallet i Senatet, ville Kentucky vært et bedre utgangspunkt.


    Are Tågvold Flaten
    Are Tågvold Flaten
    Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

    Les også