varvel-obama

Ukas beste politiske karikatur kommer fra Gary Varvel (The Indianapolis Star).

Karikaturen spiller på at president Barack Obama kom med en fem minutter lang uttalelse om henrettelsen av den amerikanske journalisten James Foley, før han fortsatte ferien på Martha’s Vineyard med et slag golf.

Ja, presidenter er aldri helt på «ferie,» men dette så ikke bra ut for Obama. «Bad optics,» for å si det mildt.

Bildet av en leende Obama i golfbilen havnet på forsiden av New York Daily News: BamsGolfWar


Noe som kan minne litt om George W. Bushs «now watch this drive»:

Men ikke helt.

Statsviter, grunnlegger og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset: Clinton, Trump og tidenes valgkamp" (Res Publica, 2017). Dekket presidentvalget i USA for TV2 i 2016 og er en av stemmene i AMPOLCAST.