Mer

    Andre runde i Georgia

    I natt avholdes andre runde av nominasjonsvalgene i Georgia, for de vervene der ingen oppnådde minst 50% i mai. Du kan følge opptellingen hos Associated Press.

    ga1-jack-kingston
    Får han opprykk til Senatet? Jack Kingston

    I det mye omtalte senatsvalget for republikanerne stiller forretningsmann David Perdue (31%) og kongressmann Jack Kingston (26%). Kingston har i ettertid fått støtte fra det meste av kongressdelegasjonen og partiestablishmentet i Georgia, og har dessuten ledet på omtrent alle målinger tatt opp etter første runde. Ledelsen har krympet noe i forhold til de første par ukene, men han er favoritt foran nattens valg.

    I det første kongressdistriktet, som Jack Kingston forlater for å stille til Senatet, gikk delstatssenator Buddy Carter (36%) og lege Bob Johnson (23%) videre på republikansk side. Carter bør være favoritt.

    For demokratene var det bare et titalls stemmer som skilte eiendomsmegler Amy Tavio og presten Brian Reese; begge hadde 34%.

    Distrikt 10 holdes frem til januar av republikaneren Paul Broun, som bare tok 10% i senatsnominasjonen. Her gikk forretningsmann Mike Collins (sønn av en tidligere kongressmann) og radiovert Jody Hice, som tok 44% i et primærvalg mot nåværende kongressmann Woodall i 2010, videre; begge med 33%. Braun har gått ut med støtte til den kristenkonservative Rice.

    Distrikt 11 holdes av republikaneren Phil Gingrey, som også tok fattige 10% i senatsnominasjonen. Tidligere kongressmann og presidentkandidat for det libertarianske partiet i 2004, Bob Barr (26%) og delstatssenator Barry Loudermilk (37%) gikk videre til andre runde. Her tipper jeg Loudermilk tar en grei seier.

    Til sist har vi vervet som skoleinspektør, der den sittende republikaneren John Barge ble most i et forsøk på å avsette guvernør Nathan Deal i primærvalget. De to republikanerne som gikk videre var stabssjef Mike Buck (20%) og den pensjonerte skoleadministratoren Richard Woods (17%).

    For demokratene stiller tidligere skolestyremedlem Valarie Wilson (33%) og delstatsrepresentant Alisha Morgan (26%).

    Jon Henrik Gilhuus
    Jon Henrik Gilhuus
    Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

    Les også