Mer

    Ben Sasse: Ny Tea Party-yndling på vei til Washington

    Ben Sasse, med Sarah Palin og senatorene Ted Cruz (R-Texas) og Mike Lee (R-Utah) i bakgrunnen. Foto: Ben Sasse for U.S. Senate.
    Ben Sasse, med Sarah Palin og senatorene Ted Cruz (R-Texas) og Mike Lee (R-Utah) i bakgrunnen. Foto: Ben Sasse for U.S. Senate.

    Ben Sasse har vunnet det republikanske senatsprimærvalget i Nebraska og er på vei til Washington. Han er allerede en yndling blant Tea Party-republikanere.

    Trebarnsfaren Sasse (42), som ble støttet av både Sarah Palin og senator Ted Cruz (R-Texas) i primærvalgkampen, har tidligere jobbet i helsedepartementet i Bush-administrasjonen, men snakker grasrotas språk flytende og overbevisende.

    Han annonserte senatskandidaturet sitt i oktober i fjor høst etter at senator Mike Johanns (R-Nebraska) kunngjorde at han ikke kom til å søke gjenvalg for en andre periode i 2014.

    Tirsdag vant Sasse med 49,4 % av stemmene i Nebraska, med klar margin foran Sid Dinsdale (22,4 %) og Shane Osborn (21,1 %).

    Sasse er soleklar favoritt mot demokratenes Dave Domina, en advokat fra Omaha, i november.

    For å få et lite innblikk i Sasses budskap og tone er det verdt å ta en titt på noen av reklamefilmene fra primærvalgkampen (inkludert Palin, døtrene hans og en rød pickup truck):

    «Farm Bureau»

    «Nebraska Proud»

    «Corrie & Alex»

    «Nemesis»

    «The Outsider»

     

    Are Tågvold Flaten
    Are Tågvold Flaten
    Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

    Les også