Mer

    Obamas Syria-tale beveger verken Kongressen eller opinionen

    President Obama Addresses The Nation On The Situation In Syria

    Torsdag kveld talte president Obama om situasjonen i Syria fra Det hvite hus’ East Room. Han argumenterte for nødvendigheten av et angrep på Syria, men avsluttet med å omtale de mulige diplomatiske løsningene på konflikten. Talen kommer verken til å bevege Kongressen eller den amerikanske opinionen.

    Det var en tale som i utgangspunktet skulle overbevise både Kongressen og det amerikanske folk om behovet og nødvendigheten av en militær inngripen i Syria.

    På mandag måtte imidlertid talen skrives om på grunn av Russlands innspill om en mulig internasjonal løsning.

    Resultatet ble en tale der Obama startet med å argumentere sterkt for en militæraksjon mot Syria. Men avslutningen, basert på de siste dagenes hendelser, viser at det hersker stor usikkerhet om det neste steget.

    Senatet er bedt om å avvente stemmegivningen. En FN-sanksjonert løsning er på trappene. Amerikanerne er fortsatt meget skeptiske til en inngripen.

    Feiler FN-sporet er Obama like langt, og må vende tilbake til fremhevingen av talens første del.

    «Amerika er ikke verdens politimann», sa Obama. «Men når vi kan hindre barn fra å bli gasset ihjel med begrensede tiltak og risiko, så må vi handle.»

    Slates John Dickerson har tidligere beskrevet den mulige militæraksjonen mot Syria som «en parkeringsbot i form av kryssermissiler.»

    Torsdag kveld beskrev han Obamas tale som en appell fra treneren i garderoben, etter at kampen har blitt utsatt på grunn av regn.

    Du ser hele talen her:

    httpv://youtu.be/y52LeaK6tHA

    Are Tågvold Flaten
    Are Tågvold Flaten
    Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

    Les også