Mer

    5. desember, femte luke

    Femte luke i julekalenderen: En super tirsdag i mars.

    Tirsdag 6. mars var det «supertirsdag» i den republikanske nominasjonskampen med valg i ti delstater. Resultatene først: Romney vant Ohio, Alaska, Massachusetts, Virginia, Idaho og Vermont. Santorum vant Tennessee, Oklahoma og North Dakota. Gingrich vant Georgia.

    Romney vant desi­dert flest dele­gater, og tok et nytt steg i ret­ning av å sikre seg nomi­na­sjonen. Det burde vært overskriften. De aller fleste overskriftene og ingressene inneholdt imidlertid ordet ”men.” Romney vant, men han overbeviste ikke.

    Ohio, der han vant med en margin på 1 %, var mer en god nok moti­va­sjon for San­torum, som alle­rede dagen derpå troppet opp i Kansas, som arran­gerte sitt cau­cu­s­valg den 10. mars.

    Etter supertirsdagen startet Santorum-folket en kampanje for å få Gingrich til å trekke seg. Men Gingrich kastet ikke inn håndkleet, og Romney-leieren tjente på en splittet opposisjon.

    Se ABC News’ Super-Tuesday gjennomgang:

    httpv://youtu.be/1sp7tSJ0KR8

    Mitt Romneys supertirsdag-tale:

    httpv://youtu.be/HcM0P5gaY0A

    Rick Santorums supertirsdag-tale:

    httpv://youtu.be/C-jaYgfLXoo

    Newt Gingrichs supertirsdag-tale:

    httpv://youtu.be/7UBCaD3QbeY

    Ron Pauls supertirsdag-tale:

    httpv://youtu.be/X6UUHv9-LUw

    Dette er femte inn­legg i vår kom­bi­nerte jule­ka­lender og årskavalkade.

    Redaksjonen
    Redaksjonen
    Amerikansk politikk - på norsk! Opprettet i 2010 med mål om å levere en balansert og faktabasert dekning av amerikansk politikk.

    Les også