Ron Paul etter et valgkamparrangement i Columbia, South Carolina i midten av januar. Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no.
Ron Paul etter et valgkamparrangement i Columbia, South Carolina i midten av januar. Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no.

PLANO, Texas: Ron Paul sendte i dag ut en e-post der han kunngjorde at han ikke vil drive valgkamp i de resterende nominasjonsvalgene.

«Vi vil ikke lenger bruke ressurser på å drive valgkamp i primærvalg i stater som ikke har stemt enda. Dersom vi skulle ha noen som helst mulighet til å gjøre det bra måtte vi ha brukt titalls millioner dollar, som vi rett og slett ikke har,» skrev Paul i e-posten.

Paul skrev videre at kampanjen allikevel fortsetter med sin delegatstrategi i statene som allerede har gjennomført valg, og at kampanjen vil informere mer om denne i nærmeste framtid.

På tross av dagens nyheter ber Paul støttespillerne sine om å stemme på ham i de resterende valgene, og kampanjen ser fram til landsmøtet i Tamp i slutten av august.

Dårlig timing?

Slates Dave Weigel, som har fulgt Pauls presidentambisjoner tett siden 2008, mener Paul nedskalerer* på et lite gunstig tidspunkt.

Grunnen til dette er i følge Weigel at Paul kunne fått en akseptabel andel proteststemmer i Arkansas (22. mai), der Romney kan slite med entusiasmen, og i Kentucky (22. mai), staten sønnen Rand Paul representerer som senator. Weigel nevner også Pauls hjemstat Texas (29. mai) og California (5. juni), hvor Paul kunne ha sanket flere hundretusen proteststemmer.

* Samtlige av presidentkandidatene som har trekt seg har «suspendert» sine kandidatur, noe som betyr at de per definisjon fortsatt er kandidater. På denne måten kan de fortsette å samle inn penger for å nedbetale eventuell valgkampgjeld. Paul tar ikke ordet «suspendert» i sin munn, men skriver rett og slett at han ikke vil bruke flere av kampanjens økonomiske ressurser på valgkampen.

Hele e-posten leser du her:

Dear Liberty Activist,

As I reflect on our 2012 Presidential campaign, I am humbled by the supporters who have worked so hard and sacrificed so much.  And I am so proud of what we have accomplished.  We will not stop until we have restored what once made America the greatest country in human history.

This campaign fought hard and won electoral success that the talking heads and pundits never thought possible.  But, this campaign is also about more than just the 2012 election.  It has been part of a quest I began 40 years ago and that so many have joined.  It is about the campaign for Liberty, which has taken a tremendous leap forward in this election and will continue to grow stronger in the future until we finally win.

Our campaign will continue to work in the state convention process.  We will continue to take leadership positions, win delegates, and carry a strong message to the Republican National Convention that Liberty is the way of the future.

Moving forward, however, we will no longer spend resources campaigning in primaries in states that have not yet voted.  Doing so with any hope of success would take many tens of millions of dollars we simply do not have.  I encourage all supporters of Liberty to make sure you get to the polls and make your voices heard, particularly in the local, state, and Congressional elections, where so many defenders of Freedom are fighting and need your support.

I hope all supporters of Liberty will remain deeply involved – become delegates, win office, and take leadership positions.  I will be right there with you.  In the coming days, my campaign leadership will lay out to you our delegate strategy and what you can do to help, so please stay tuned.

For Liberty,

Ron Paul

 • Pingback: Ron Pauls delegatstrategi | Amerikansk politikk()

 • RP_Soldat

  Hei,

  Jeg skal være enig i at timingen med pressemeldingen var ugunstig, og pressemeldingen har (bevisst?) blitt feiltolket av media. Det dette dreier seg om er enkelt og greit at Ron Paul endrer sin strategi fra å bruke mye penger på å drive valgkamp i de siste primary statene, og ønsker heller å disponere pengene mer effektivt i de statene hvor delegatene fordeles med «convetions» (maks delegater pr. dollar).

  Ron Paul har ikke så mye penger som er nødvendig for han skal ha stor suksess (han får jo ikke akkurat drahjelp av media – heller tvert imot).En som blir uthengt som syndebukk for denne strategiske blunderen er Jess Benton. Han forsøker nå bøte på skaden som har skjedd, men jeg tviler på at han blir tilgitt (han var allerede misslikt av mange i bevegelsen):

  To: Supporters, Interested Parties
  From: Jesse Benton, Chief Strategist
  Date: May 15, 2012
  Re: Paul Campaign Convention Strategy 

  Every day, I see firsthand how humbled and encouraged Dr. Paul is to have the enthusiastic support of so many who are committed to revitalizing our country.Let me be very clear. Dr. Paul is NOT dropping out or suspending his campaign.As Dr. Paul has previously stated, he is in this race all the way to the Republican National Convention in Tampa this August.And he is deeply grateful for every resource he has been entrusted with to run an historic campaign that continues to defy all expectations.Looking ahead, our campaign must honor that trust by maximizing our resources to ensure the greatest possible impact at the National Convention.So while our campaign is no longer investing in the remaining primary states, we will continue to run strong programs at District and State Conventions to win more delegates and alternate delegates to the National Convention.To this end, our campaign has several positive and realistic goals:1) Having recently WON Maine, we believe we can win several more states.2) We will win party leadership positions at both the state and national levels.3) We will continue to grow our already substantial total of delegates.We will head to Tampa with a solid group of delegates. Several hundred will be bound to Dr. Paul, and several hundred more, although bound to Governor Romney or other candidates, will be Ron Paul supporters.Unfortunately, barring something very unforeseen, our delegate total will not be strong enough to win the nomination. Governor Romney is now within 200 delegates of securing the party’s nod. However, our delegates can still make a major impact at the National Convention and beyond. All delegates will be able to vote on party rules and allow us to shape the process for future liberty candidates.We are in an excellent position to make sure the Republican Party adds solid liberty issues to the GOP Platform, which our delegates will be directly positioned to approve. Our campaign is presently working to get several items up for consideration, including monetary policy reform, prohibitions on indefinite detention, and Internet freedom.Finally, by sending a large, respectful, and professional delegation to Tampa, we will show the party and the country that not only is our movement growing and here to stay, but that the future belongs to us.Dr. Paul will begin this new phase of the campaign this Friday by speaking and holding several events at the Minnesota State Convention. He has also recently accepted an invitation to speak at the Texas Convention, and we are busy scheduling appearances around other State Conventions later this month and into June.As Dr. Paul stated in his message yesterday, this fight is NOT over. We will continue fighting and expanding, and “we will not stop until we have restored what once made America the greatest country in human history.”But for Dr. Paul’s efforts in the remaining State Conventions to be successful, and to ensure we get as many Ron Paul delegates to Tampa as we can, he needs you to continue standing with him. Along those lines, as you probably already know, the grassroots are holding a Money Bomb on Thursday, May 17. Any money raised from that Money Bomb will go toward winning delegates and finalizing our plans for Tampa. As those plans for the National Convention come together, we will make sure all of our delegates, whether bound or unbound, get the information and aid they need.Your support on May 17 will also help us reach more Americans with the solutions we know can restore our nation. Each person we add to our cause strengthens our movement for the critical work that awaits us beyond Tampa.Dr. Paul, John Tate, myself, and the entire campaign staff know what incredible sacrifices have been made by each of our supporters.Thank you for all of your hard work and your dedication to liberty. Together, we will champion Ron Paul and his message in Tampa, and we will lay the groundwork for future victories.»

  • Hvorfor gi Benton skylden for en uttalelse Ron Paul selv underskriver, og som han da også må kunne stå for? 

   Når det gjelder Bentons «strategidokument» blir også dette varslet i Pauls uttalelse: «In the coming days, my cam­paign lea­dership will lay out to you our dele­gate stra­tegy and what you can do to help, so please stay tuned.»

   Jeg har skrevet mer om sistnevnte «dokument» her: http://www.amerikanskpolitikk.no/2012/05/15/ron-pauls-delegatstrategi/

 • Pingback: Nebraska og Oregon til Romney | Amerikansk politikk()

 • Jone Randa

  Forfatter må lære seg forskjellen på en primary stat og caucus stat…. Tulling. Han limer inn original inlegget, og klarer fremdeles å rote det til. Det står vil ikke bruke penger på kampanje i kommende primaries. Det er bare noen stater som kjører primaries.

  • Kjære Jone. Jeg vet godt forskjellen på de to. Men det er altså INGEN FLERE caucusvalg igjen!

 • Er det tilfeldig at du velger et bilde hvor det er et «exit» skilt i bakgrunnen? : )

  • Er mellomnavnet mitt Romney nå? Haha. Ikke helt tilfeldig det nei. Absolutt en tilbaketrekning, selv om Paul altså ikke trekker seg : )