Mer

    30 sekunder: Washington, Dino Rossi (R) vs. Patty Murray (D)

    I Washington kjemper republikaneren Dino Rossi mot den sittende demokratiske Senatoren Patty Murray. Snaue to dager før valget er det nærmest dødt løp. I følge Real Clear Politics’ gjennomsnitt er stillingen 47.7-47.7, mens Five Thirty Eight favoriserer Murray i størrelsesorden 81-19. Jeg har tatt en titt på valgkampvideoene.

    Per dags dato (31. oktober) har Rossi (inkludert NRSC) sluppet 9 klipp, mens Murray (inkludert DSCC) har sluppet 17.

    Hva er budskapet i Rossis 9 klipp?

    Positive ting: Dino Rossi er en del av løsningen på problemene i Washington, D.C.: Han vil forandre hovedstaden, og dermed redde Amerika. Han er forøvrig i mot alt Murray og demokratene har presset igjennom Kongressen.

    Negative ting: Patty Murray er en del av problemet. Hun har vært 18 år i Washington, D.C.—og det er lenge nok. Hun har mottatt penger fra lobbyister, og har stemt for alt Obama har foreslått. Andre negative ting: Obamacare, bailouts, og stimulus. Motto: “Patty Murray says she works for Washington. The question is, which one?”

    Stilistisk sett stiller Rossi i blå dresskjorte uten slips, og viser klipp av Murray iført kvinnelige politikeres arbeidsantrekk: pantsuiten.

    Hva er budskapet i Murrays 17 klipp?

    Positive ting: Patty Murrays første prioritet er at folk har en jobb å gå til. Murray støtter Boeing-arbeidere og krigsveteraner, og de støtter også henne. Middelklassen trenger hjelp, og Patty Murray har sørget for skattekutt for middelklassen og sørget for å hjelpe de som trenger det mest. Motto: ”Helping people. Solving problems.”

    Negative ting: Dino Rossi er Wall Streets beste venn. Rossi prioriterer lobbysiters interesser framfor arbeidsfolkets hjemme i Washington, og bryr seg ikke om Boeing-arbeiderne. Ikke nok med det, men Rossi vil kutte minstelønna. Dino Rossi vil også skru tilbake tiden når det gjelder kvinners reproduktive rettigheter. Motto: ”Dino Rossi. Not on Our side.”

    Stilistisk sett benytter Murray kjenningsmelodien til TV-serien Mad Men i et av klippene som angriper Rossi. Hun stiller for øvrig aldri opp i pantsuiten hun ikler seg i Washington, D.C., og viser klipp av Rossi iført dress og slips når han angripes.

    Hovedinntrykket er at Murray går til valg på det hun har gjort for arbeidsfolket i hjemstaten, mens Rossi går til valg ved å angripe det Murray og demokratene har vedtatt de siste par årene.

    Se samtlige klipp nedenfor.

    Fra Rossi (og NRSC):

    «Wisely»

    «Who Wrote the Bill?»

    «Which One?»

    «Misery»

    «Part of the Problem»

    «Yesterday»

    «Changed»

    NRSC: «Transformation»

    NRSC: «More»

    Fra Murray (og DSCC):

    «Best Friends»

    «American Jobs»

    «Middle Class»

    «Repeal»

    «Airbus»

    «Boeing»

    «Never Forgotten»

    «Compare»

    «Fairchild»

    «Wenatchee»

    «Trust»

    «Gambling»

    «For Himself»

    «No Wonder»

    DSCC: «Why?»

    DSCC: «Trust»

    DSCC: «Profits»

    Are Tågvold Flaten
    Are Tågvold Flaten
    Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

    Les også